Рус хоће да купи и уништи кућу у којој се родио Хитлер

Посланик владајуће руске партије Јединствена Русија, Франц Клинцевич, жели да купи и уништи зграду у којој је у Аустрији рођен њемачки нацистички вођа Адолф Хитлер, саопштила је данас посланикова портпаролка Викторија Сукова. “Клинцевич жели да купи ту зграду како би је уништио. Нада се да ће скупити довољну количину неопходног новца, која износи скоро два […]

четвртак, 8 новембра, 2012 / 08:59

Посланик владајуће руске партије Јединствена Русија, Франц Клинцевич, жели да купи и уништи зграду у којој је у Аустрији рођен њемачки нацистички вођа Адолф Хитлер, саопштила је данас посланикова портпаролка Викторија Сукова.

“Клинцевич жели да купи ту зграду како би је уништио. Нада се да ће скупити довољну количину неопходног новца, која износи скоро два милиона евра”, рекла је Сукова.

Она је објаснила да је ријеч о једној малој згради у граду Браунау на Ину, 60 километара од Салцбурга, гдје је Хитлер рођен 20. априла 1889. године и гдје је провео три прве године свог живота.

Клинцевичев пројекат подржао је и посланик руских комуниста Вадим Соловјев.

“Све што представља сјећање на фашизам треба да нестане са лица земље”, рекао је Соловјев и додао да жели да заједно са колегама из своје партије учествује у куповини зграде.

Зграда у којој је Хитлер рођен служила је као библиотека, школа, банка и центар за хендикепиране особе.

Јоханес Вајдбахер, градоначелник Браунауа, недавно је предложио да се у згради направе станови, што је изазвало велику полемику у Аустрији, наводи агенција Франс прес.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор