РТРС са ријетким језичким и политичким поремећајем

Редовна је пракса да са РТРС, адресе "Комуникације", стиже писма латиничног садржаја, са прикаченим ћириличним текстом. Но, да сами пишу како је филм из Српске, филм из БиХ, то може само РТРС. За паре свих нас.

уторак, 30 јула, 2019 / 06:40

Даље у овом саопштењу, исказује се школски примјер културног идиотизма и понижености, јер не могу никако да напишу Филмски фестивал о ријетким болестима, а камоли Рер дизиз филм фестивал, или Ионис фармасјутикалс, ако им је већ до оригинала.

Они знају енглески! Они би сваки дан причали енглески, али ето плаћа их држава Српска, да филм у продукцији РТРС називају филмом из БиХ… Јер они су, уствари, за БиХ! И поштују све што каже високи представник, те остали који су окупирали нашу земљу.

Лице државних умјетника и новинара

Филм "Лица Лафоре" рађен у продукцији Радио-телевизије Републике Српске, аутора Дениса Бојића нашао се у званичној селекцији водећег међународног филмског фестивала посвећеног ријетким болестима "Rare Disease Film Festival”. Фестивал су подржале највеће свјетске фарамацеутске компаније, те научне институције, а ове године одржава се у Сједињеним Америчким Државама, у Сан Франциску. У званичну селекцију изабрано је 40 филмова са свих свјетских меридијана.

Филм "Лица Лафоре" освојио је до сада једанаест међународних филмских награда, а приказан је на више од двадесет међународних филмских фестивала, као и медицинским факултетима и здравственим установама широм свијета. Између осталог, и на 32. конгресу епилептолога у Барселони, у једној од највећих фармацеутских компанија "Ionis Pharmaceuticals" у Сан Дијегу, те на 91. конгресу неуролога Њемачке у Берлину и на АКХ клиници у Бечу.

Овај први дугометражни филм из БиХ, који се бави темом ријетких болести, добио је и институционално признање, те је приказан у француском парламенту, у Европском парламенту у Стразбуру, Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ.