Ромни: Русија није непријатељ, али је противник

Кандидат Републиканске партије на предсjедничким изборима у САД Мит Ромни поновио је да је Русија "геополитички противник” САД. „Наравно да нисмо непријатељи. Ми нисмо у сукобу, нема хладног рата. Ипак, Русија је геополитички противник и мислим да је јасно да она стреми циљевима који су у супротности са интересима САД”, рекао је Ромни у разговору […]

среда, 20 јуна, 2012 / 17:58

Кандидат Републиканске партије на предсjедничким изборима у САД Мит Ромни поновио је да је Русија "геополитички противник” САД.

„Наравно да нисмо непријатељи. Ми нисмо у сукобу, нема хладног рата. Ипак, Русија је геополитички противник и мислим да је јасно да она стреми циљевима који су у супротности са интересима САД”, рекао је Ромни у разговору за радио Фокс.

Он је казао да се Русија „константно” противи акцијама САД и УН.

Ромни, који ће бити противкандидат Бараку Обами на предстојећим предсjедничким изборима, актуелног предсjедника САД Барака Обаму критиковао је због „ресетовања” односа са Москвом, и оцијенио да је то „огромна грешка”.

Ромни је у марту изјавио да је Русија „геополитички непријатељ број један” САД.

Ромнијеве изјаве услиједиле су дан пошто су се током самита групе Г20 у Мексику састали Обама и предсједник Русије Владимир Путин, послије чега су издали заједничко саопштење о потреби хитног престанка насиља у Сирији.

Они су нагласили да сиријски народ треба да изабере своју будућност на демократски начин.Оставите одговор