Родољуб Драшковић напустио Србију

Српски бизнисмен Родољуб Драшковић, власник концерна Свислајон Таково, данас је напустио Србију, незадовољан условима пословања. „Тренутно сам у Загребу, а планирам да се са породицом настаним у некој од европских земаља”, рекао је Драшковић агенцији Бета. Драшковићу је повод за напуштање Србије била пресуда Апелационог суда да Таково плати дуг Комерцијалној банци од 12 милиона […]

понедељак, 18 јула, 2011 / 16:56

Српски бизнисмен Родољуб Драшковић, власник концерна Свислајон Таково, данас је напустио Србију, незадовољан условима пословања.

„Тренутно сам у Загребу, а планирам да се са породицом настаним у некој од европских земаља”, рекао је Драшковић агенцији Бета.

Драшковићу је повод за напуштање Србије била пресуда Апелационог суда да Таково плати дуг Комерцијалној банци од 12 милиона евра.

Прошле недеље је Драшковић исплатио тај дуг, иако је Таково затражило ревезију судске пресуде.

Драшковић је истакао да ће његове четири компаније у Србији, у чију опрему и технологују је инвестирао око 600 милиона евра, наставити да раде.

„Све моје компаније имају добру управу и мој одлазак из земље неће утицати на њихово пословање,„, рекао је Драшковић и додао да због неповољних услова за пословање у Србији његове компаније раде са 30 одсто капицитета.

Драшковић је власник компанија и у Босни и Херцеговини, Црној Гори, Македонији и Хрватској, које ће, како је нагласио, наставити да раде као и до сада.

„Искористићу знање и енергију коју имам да започнем послове и у земљи у којој убудуће будем живео”, рекао је он.

Драшковић, брат Вука Драшковића, предсједника Српског покрета обнове који је дио владајуће коалиције, истакао је да никада није користио политичке везе за свој посао.