РЕКОМ сели у Горњу Маочу

Наташа Кандић је данас, прије консултација са удружењима жртава из БиХ и регије о нацрту статута РЕКОМ-а, најавлила спремност да ова кровна организација промијени сједиште и пресели се у Горњу Маочу. Она је изразила увјерење да ће добити политичку и финансијску подршку лидера из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ; да се у Горњој Маочи […]

петак, април 1, 2011 / 10:10

Наташа Кандић је данас, прије консултација са удружењима жртава из БиХ и регије о нацрту статута РЕКОМ-а, најавлила спремност да ова кровна организација промијени сједиште и пресели се у Горњу Маочу.

Она је изразила увјерење да ће добити политичку и финансијску подршку лидера из Србије, Црне Горе, Хрватске и БиХ; да се у Горњој Маочи сазида административно-стамбени комплекс, у којем би се трајно скрасило сједиште РЕКОМ-а.

– Главни циљ је показати висок степен толеранције, те како је у пракси могуће остварити миран суживот између било којих етничких или вјерских група. Екстремизам потиче од економске неразвијености и необразованости, па сам спремна да промијеним мјесто боравка и трајно се настаним у Горњој Маочи, како бих дала лични примјер у борби против тих негативних појава, каже Кандићева.

Госпођа Кандић је додала како сматра да пројекат није нереалан, те да би се значајна средства дала уштедити уступањем нацрта и друге документације која је кориштена приликом изградње нове зграде Амбасаде САД у Сарајеву, док би власти у БиХ биле те које би уступиле грађевинско земљиште и дале припадајуће дозволе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *