Регионалана лига почиње за двије године?

Регионална лига у фудбалу о којој се толико причало посљедњих година требала би да крене 2015. године, открио је хрватски лист Глобус позивајући се на изворе у УЕФА. Наиме, зелено свјетло за покретање Лиге наводно је дао Мишел Платини лично, који је у посљедњим обраћањима за јавност, када је ријеч о овом пројекту, говорио како […]

недеља, октобар 14, 2012 / 07:48

Регионална лига у фудбалу о којој се толико причало посљедњих година требала би да крене 2015. године, открио је хрватски лист Глобус позивајући се на изворе у УЕФА.

Наиме, зелено свјетло за покретање Лиге наводно је дао Мишел Платини лично, који је у посљедњим обраћањима за јавност, када је ријеч о овом пројекту, говорио како би он био исплатив за регион Балкана из више разлога.

Регионална лига би требала да крене у прољеће 2015. године и имала би 16 клубова, а поред тимова из бивше Југославије, у њој би било мјеста и за представнике Мађарске и Бугарске.

Због финалних договора око покретања Лиге, у септембру су се у Будви тајно видјели Томислав Караџић (Србија), Ивица Осим (БиХ), Давор Шукер (Хрватска), Дејан Савићевић (Црна Гора), Александар Чеферин (Словенија) и Илчо Ђорђоски (Македонија).

Иако су се сложили да би било добро покренути Лигу у вријеме које је аминовала УЕФА, сви представници земаља су, како преноси Глобус, додали да би највећи проблем представљали навијачи “велике четворке”, уколико би њихови одласци на гостовања били дозвољени.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *