РЕД РОК ВЕСТ (RED ROCK WEST)

У градићу Ред рок вест, добри момак се буди у аутомобилу. (Топоними се не преводе, осим ако је Монтенегро у питању). Брије се, и одлази да тражи посао на нафтној бушотини. Ту га одбијају због повријеђене ноге. И тако даље. Ово је један од филмова, који се заиста могу препричати. И ако вам се то […]

уторак, март 22, 2011 / 05:15

У градићу Ред рок вест, добри момак се буди у аутомобилу. (Топоними се не преводе, осим ако је Монтенегро у питању). Брије се, и одлази да тражи посао на нафтној бушотини. Ту га одбијају због повријеђене ноге. И тако даље.

Ово је један од филмова, који се заиста могу препричати. И ако вам се то деси, филм уопште није занимљв. Бар док се не дође до непознатог дијела. Ни ту не постаје претјерано бољи, али барем није досадан.

Углавном, када је одбијен долази у бар Ред рока, и упада у већ формулативну причу. Муж га унајмљује да му убије жену, а жена касније да јој убије мужа. Он им обома узме паре, и паметно спизди ван града написавши писмо шерифу.

Успут му пред кола испадне човјек, и он, пошто је добар даса, истог одвезе у болницу. Ту дође власт, и ухапси га. Да би се испоставило како је локални шериф, уствари његов послодавац.

Е, па нешто и ви одгледајте.

Филм има нешто Линчовско. То су Николас Кејџ, Денис Хопер, и Лара Флин Бојл. Плус запуштени амерички запад. На којем, и поред све разноврсности и забитости, у стварности нема Ред рок веста. Бар не у Вајомингу.

Провјерена информација!

(Редитељ: Џон Дал; Улоге: Николас Кејџ, Крејг Реа, Ванс Џонсон)Оставите одговор