Разбијен ланац трговине стеоридима

ПАРИЗ – Француска полиција разбила је међународни ланац трговине средствима за допинговање који је, како се вјерује, највећи у Европи, саопштили су званичници. Француско министарство спорта је навело да је ова група, са сједиштем у Марсеју, продавала анаболичке стероиде путем интернета на континенту и у САД, а само у Француској имала је скоро 10.000 купаца, […]

недеља, децембар 19, 2010 / 11:10

ПАРИЗ – Француска полиција разбила је међународни ланац трговине средствима за допинговање који је, како се вјерује, највећи у Европи, саопштили су званичници.

Француско министарство спорта је навело да је ова група, са сједиштем у Марсеју, продавала анаболичке стероиде путем интернета на континенту и у САД, а само у Француској имала је скоро 10.000 купаца, јавио је Ројтерс.

Један извор из правосуђа је рекао да је стероиде, који се користе за повећање мишићне масе, у Европи преко ове групе куповало скоро 200.000 људи.

Исти извор је навео да је судска истрага покренута против три особе из Марсеја које су учествовале у препродаји стероида који су допремани из лабораторија на Кипру, у Кини и Турској.

У кућама двије од те три особе пронађене су велике суме новца, а истражитељи сматрају да је група зарађивала до 1.000 евра дневно само у Марсеју.

Међународна акција полиције против ове групе спроведена је 7. децембра, а истражитељи су открили и операције прања новца у Њемачкој и Холандији.Оставите одговор