Московска полиција превентивно ухапсила 500 људи

МОСКВА – Московска полиција ухапсила је 500 људи да би их спријечила да присуствују протестима због недавног убиства једног фудбалског навијача, које је било повод за нереде, извјестиле су руске агенције, а пренио АП. Градоначелник Москве Сергеј Собјањин обратио се јуче управи московске полиције са молбом да појача мјере безбиједности у вези са покушајима одржавања […]

недеља, децембар 19, 2010 / 12:00

МОСКВА – Московска полиција ухапсила је 500 људи да би их спријечила да присуствују протестима због недавног убиства једног фудбалског навијача, које је било повод за нереде, извјестиле су руске агенције, а пренио АП.

Градоначелник Москве Сергеј Собјањин обратио се јуче управи московске полиције са молбом да појача мјере безбиједности у вези са покушајима одржавања недозвољених скупова.

Мјере безбиједности у руској престоници и Санкт Петербургу су посљедњих дана појачане, због страха од нових етничких сукоба између националиста и кавкаских имиграната, од којих је један, Аслан Черкесов из републике Кабардино-Балкарија 6. децембра убио Јегора Свиридова.

Прошле суботе, недалеко од Кремља око 5.500 навијача и националиста одржало је неодобрени митинг протеста због пуштања на слободу петорице од шест осумњичених за убиство, а скуп се претворио у сукоб са полицијом и имигрантима са Сјеверног Кавказа у коме је повријеђено најмање 30 људи.

Због нарушавања реда, али и превентивно, у Москви и у другим регионима Русије у сриједу је приведено више од 1.700 особа.Оставите одговор