Расел Кроу дебитује као редитељ

Расел Кроу ће можда ускоро имати и свој редитељски деби и то у облику крими филма 77, преноси вебсајт Дедлајн. Сценарио је заснован на причи Џејмса ЕЛроја, чији је роман „L.A. Confidential“ адаптиран за филм Кертиса Хенсона из 1997. године у којем је глумио и Кроу. Радња повезује две приче из 1974. године које у […]

субота, април 30, 2011 / 15:16

Расел Кроу ће можда ускоро имати и свој редитељски деби и то у облику крими филма 77, преноси вебсајт Дедлајн. Сценарио је заснован на причи Џејмса ЕЛроја, чији је роман „L.A. Confidential“ адаптиран за филм Кертиса Хенсона из 1997. године у којем је глумио и Кроу.

Радња повезује две приче из 1974. године које у то вријеме привлаче пажњу јавности: неријешено убиство полицајца из Лос Анђелеса и озлоглашену пуцњаву између чланова "љевичарске револуционарне јединице" Симбионске ослободилачке армије (СЛА) и лосанђелеске полиције. Пуцњава стоји као једна од најдужих у америчкој историји током које је погинуло пет чланова групе. Кроу ће можда и глумити у филму чији ће се догађаји одвијати кроз очи двојице полицијских партнера.

СЛА је основана с намером да буде црна револуционарна организација, иако је само један њихов члан био Афроамериканац. Кратки живот милитантне групе средином 70-тих година постао је плодна територија за Холивуд током година које су усљедиле.

Кроу је још раније давао наговјештаје о режирању филма, али ти пројекти никада нису били реализовани. Његово редитељско учешће доводио се у везу са два аустралијска филма, сурферском драмом Бра Бојс и ратном причом из Другог светског рата Лонг Грин Шоре.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *