Ранка Мишић: Није вријеме да радници изађу на улице

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да још није вријеме за излазак радника на улице, али да ће се то десити ако власти не успију отворити нова радна мјеста. Она је навела да питање изласка радника на улице стално потенцирају медији, неке невладине организације и поједине политичке партије. "Некоме би јако одговарало […]

среда, 22 августа, 2012 / 10:19

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да још није вријеме за излазак радника на улице, али да ће се то десити ако власти не успију отворити нова радна мјеста.

Она је навела да питање изласка радника на улице стално потенцирају медији, неке невладине организације и поједине политичке партије.

"Некоме би јако одговарало да има 100.000 људи на улицама Бањалуке. А има и оних којима то никако не би одговарало. Ми сада морамо избалансирати цијелу ту причу да добијемо оно што нам треба, а да што мање имате губитака", рекла је Мишићева за "Независне новине".

Она је истакла да се на улице излази када се има снаге и капацитета мијењати ствари, односно мијењати власт.

"Ако ће се изаћи само да се радницима каже да је лоше, онда је то јалов излазак", додала је Мишићева.0 КОМЕНТАРА

 1. E Ranka koga li ti zastupaš. Kako te više nije sramota da laprdaš i pričaš o radnicima i radničkim pravima. Hajde gospođo pokaži koji je tvoj koncept i program kako da se spasi privreda i tako osiguraju radna mjesta. Kada je Vaš sindikat(Vaš gos.Mišić privatizovali ste ga)dao na uvid bilo kakav konkretan prijedlog da se državi da do znanja da je ona glavni kočničar razvoja privrede i da treba donijeti set zakona o rasterećenju privrede. Vi jedino znate da napadate poslodavce i za to ste izgleda plačeni a drugo niti smijete niti znate. Nisu samo poslodavci krivi za stanje radnika jer nemaju države kojoj je stalo da da svoj doprinos za razvoj malog preduzetništva već ga svakim danom sve više opterečuje a tako i uništava.. Zato malo razmislite kada izjavljujete takve glupoisti. Narod na ulicu izlazi zato što je gladan i hoče da radi a ne da bude bijelo roblje vladajučih biznismena.Hoče da rade i da za svoj rad budu plačeni a za to mora da ima pomoč države i njenog uticaja za razvoj malih porodičnih poslova. Obični ljudi danas propadaju zatvaraju radnje i ostaju bez posla jer o njima niko ne vodi računa pa ni taj vaš sindikat.

 2. Нек’ Ранка објасни, како је држава оглобила сваког послодавца са доприносом по раднику, који је већи него плата?
  Да ли је нормално да обавезе по раднику држави буду веће од обавезе плате према раднику?
  Објасните процес, синдикалне сисе, па онда тражите услове за раднике, људима се не исплати пословати и зато се све више малих и средњих предузећа гаси, а све више радника на улици у овој земљи не постоје никакви стандарди, захваљујући између осталог и оваквим ликовима попут Мишићке!

 3. Ова сподоба кад се појавила личила је на чистачицу а сад личи на пјевачицу.Прешла је пут од социјалног случаја до модне иконе наше синдикалне сцене.Преко владајуће банде збринула је и своју дјецу и заузврат тако постала слугерања режима.Коме тај лицемјерни олош држи предавање.Прва 4 министра СНСД владе које треба смијенити су:
  1.Ранка Мишић
  2.Пантелија Ћургуз
  3.Раде Ракуљ
  4.Борко Ђурић

 4. Zna se kome ne odgovara strajk obespravljenih radnika. E sad sto gospodja Misic stiti njegove( njihove) interese je vec problematicno.
  Inace ispod je nedavna izjava doticne gospodje:
  „Podaci su neumoljivi. U privredi RS-a septembra 1999. godine radila su 110.063 radnika, a u martu ove godine u privredi je radilo 79.137 radnika“

  Ne mogu se bas sjetiti koliko puta je ovaj sindikat od novca koji skupe putem clanarina pomogao ugrozenim pojedincima ili firmama u RS

 5. Немојте на нашу Ранку, хвала Богу да није вријеме, ко би стајао на асфалту кад је 42 степена у хладу. Хвала ти Ранка што се бринеш за раднике.
  Неки дан кажу, била академија поводом 20 година Синдиката, еееееее, могу мислити атмосфере, толико не*љеба, дупеувлакача, проданих душа, друштвених паразита…….не би могла поднијети ни јапанска, а камо ли наша чемерна економија.

 6. Ова жена је ИРИТАНТНА, гледам прилог са „академије“, у позадини се чује класика, а Ранкица у бијелој хаљини сједи до прешједника, сва озарена од среће, мислим да је и овлажила…

  Миле, Миле баш си шмекер…

Оставите одговор