Рамбо Амадеус тезгарио хилтовком за спас овдашњих ријека

Фронтал.СРБ има таг Природољубље, што довољно говори о томе колико заштита околиша заузима простор на нашем порталу. Невладинићке феште већ теже подносимо, па у име ријека саопштење о концерту у Сарајеву доносимо пресловљено са латинице и енглеског.

недеља, септембар 30, 2018 / 19:37

У Сарајеву испред ББИ Центра синоћ је одржан Концерт за ријеке Балканана којем су музичке звијезде Рамбо Амадеус, Еда Зари, Дамир Имамовић и Тамара Обровац приредили јединствен музички спектакл како би скренули пажњу на значај балканских ријека и потребу да се оне заштите.

Била је то одлична прилика да се ужива у изведбама различитих музичких жанрова од роцка и попа, па све до јазза и традиционалне севдалинке, али и повод за размишљање о важности ријека и њиховог очувања.

Одличним свиркама и перформансом балкански умјетници послали су јасну поруку:
„Не дамо ријеке Балкана!“

Велику подршку на концерту добиле су храбре жене Крушчице које су својом одлучношћу и ангажманом показале како се бори за ријеку и заштиту природе. Оне су се обратиле присутнима и поручиле да ће Крушчица остати питка ријека без хидроцентрала.

Концерт за ријеке Балкана је био завршница првог Европског самита о ријекама којије одржан у Сарајеву од 27.9. до 29.9.2018.

Концерт за ријеке Балкана организован је као дио кампање „Сачувајмо плаво срце Европе“ чији је циљ заштита највриједнијих ријека на Балкану. Кампању координирају невладине организације РиверWатцх и ЕуроНатур и спроводе је заједно са партнерским организацијама у земљама Балкана. Еколошка задужбина Манфред-Хермсен-Стифтунг из Бремена већ годинама подупире кампању за заштиту балканских ријека, као и сам концерт. У Босни и Херцеговини локални партнер је Центар за животну средину.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *