Рајанер поручује: Вагајте торбе, у авиону се не наплаћује само "мала ручна торба"

Путници који користе услуге нискотарифног авио-превозника "Рајан ер" од сада ће морати да плаћају за уношење у кабину ручног пртљага већег од "мале личне торбе".

четвртак, 1 новембра, 2018 / 20:48

До сада су путници могли да унесу у кабину бесплатно пртљаг тежине до 10 килограма, али то, према правилима која данас ступају на снагу, више неће бити могуће.

Нови правилник одређује да особа која жели да унесе било шта веће од "мале личне торбе" мора додатно да плати уколико не користи услугу приоритетног бординга.

Приоритетни бординг кошта шест евра. Путници који не користе ову услугу мораће да плате 10 евра за додатни комад кабинског пртљага, пренио је АП.

Нова правила критикована су на друштвеним мрежама, а неки путници кажу да више никада неће летјети "Рајан ером".

Компанија је имала тешку годину, обиљежену штрајковима широм Европе. Прошлог мјесеца, превозник је пријавио рекордан пад профита за седам одсто у првој половини финансијске године.1 КОМЕНТАР

  1. Сада је мало јасније зашто је „Рајанер“ у опште и дошао у Р. Српску. Овдје долазе само они који су пред банкротом надајући се да ће се „огребати“ од овдашњу сиротињу. Не знам како ће то остварити јер овдашња компанија , „Бајанер“ , дозвољава својим путницима да у кабински простор унесу и по неколико врећа кромпира? А што се тиче цијена карата? Па , „Бајанер“-ом се лети потпуно бесплатно ако сте чланови „бајиног“ клуба летача или бар „летача-превртача“.