Радници Фокуса за сутра најавили протестну шетњу

Радници Дневних новина "Фокус" сутра, 20. јуна у 11 часова кренуће у мирну протесну шетњу. Циљ шетње је да би још једном скренули пажњу на тешку ситуацију у којој се запослени у овом медију налазе мјесецима. Шетња почиње испред редакције Дневних новина „Фокус“ у улици Јована Рашковића број 16, до парка Младен Стојановић, кроз улице […]

уторак, 19 јуна, 2012 / 13:45

Радници Дневних новина "Фокус" сутра, 20. јуна у 11 часова кренуће у мирну протесну шетњу.

Циљ шетње је да би још једном скренули пажњу на тешку ситуацију у којој се запослени у овом медију налазе мјесецима.

Шетња почиње испред редакције Дневних новина „Фокус“ у улици Јована Рашковића број 16, до парка Младен Стојановић, кроз улице Јована Рашковића, Карађорђеву, Булевар цара Душана, те улицу Краља Петра Првог Карађорђевића.

У саопштењу које су запослени у „Фокусу“ упутили свим медијима подсјећа се да радници нису добили пет плата, а није им уплаћено више од 30 мјесеци радног стажа.

„Након многобројних покушаја нисмо наишли на разумијевање послодавца и надлежних органа, због чега је 50 породица доведено до руба егзистенције“. Пише у саопштењу.

„Фокус“ је свих протеклих година био у функцији развоја Републике Српске и очекујемо од власти да помогну радницима сад када нам је најтеже, истичу потписници саопштења и додају да ће мирна окупљања бити настављена док не остваре законом загарантованих права.

Саопштење је, осим медијима, упућено и на адресе Владе РС, предсједника РС, предсједника Народне скупштине РС, Министарству рада и борачко – инвалидске заштите РС, Савезу синдиката РС и Удружењима новинара РС и БиХ.0 КОМЕНТАРА