Путинова карта з Звездином музеју

Улазница коју је 23. марта ове године приликом посјете "Маракани” користио премијер Русије Владимир Путин уврштена је данас у експонате музеја Црвене звезде. Карта за улазак у свечану ложу за утакмицу младих фудбалских тимова Црвене звезде и Зенита налази се у специјалној витрини, у којој је и обиље фотографија које свједоче о Путиновом боравку на […]

уторак, 7 јуна, 2011 / 12:08

Улазница коју је 23. марта ове године приликом посјете "Маракани” користио премијер Русије Владимир Путин уврштена је данас у експонате музеја Црвене звезде.

Карта за улазак у свечану ложу за утакмицу младих фудбалских тимова Црвене звезде и Зенита налази се у специјалној витрини, у којој је и обиље фотографија које свједоче о Путиновом боравку на стадиону.

Витрину су свечано отворили амбасадор Русије у Београду Александар Конузин и предсједник Црвене звезде Владан Лукић.

„Веома ми је драго због иницијативе Црвене звезде. Наше земље уједињује не само висок ниво политичких, економских и културних односа, већ и лијеп однос међу људима. Зато је било толико природно што је премијер Путин током своје посјете Србији имао жељу да поразговара и са народом”, рекао је Конузин.

Он је истакао да је руски премијер приликом посјете Црвеној звезди „желео да осјети атмосферу коју Срби имају према Русима и да са своје стране изрази добра осјећања”.

„Били смо свједоци тог дирљивог сусрета који је премијер имао овдје на стадиону, а то је у некој мјери и за сам стадион, постао посебан догађај. Веома ми је драго што Црвена звезда сматра да је ово био историјски догађај и да га треба овјековијечити као историјску чињеницу наших односа, људских односа. Захвалан сам свима”, поручио је Конузин.

Истовремено, у свечаној ложи стадиона Црвене звезде откривена је плочица посвећена боравку премијера Путина, а која се налази тачно испред сједишта на којем је сједио.

„Путин је једна од највећих историјских личности која је боравила на стадиону Црвене звезде и стварно нам је велико задовољство да смо имали прилику да угостимо тако високог госта. Надам се и да ћемо имати прилику да премијера Путина још некад угостимо на нашем стадиону”, рекао је генерални секретар клуба Андрија Клеут.Оставите одговор