Покретни мамограф за Приједорчанке

Удружењу грађана "ДОН" из Приједора Фондација за социјално укључивање БиХ одобрила је пројекат "Превентивна здравствена заштита жена и дјевојака" којим је предвиђена набавка покретног мамографа. Извршни директор "ДОН-а" Муриса Марић рекла је да ће мамограф остати у власништву Дома здравља Приједор, а да ће у првих годину дана бити интензиван рад у приједорским мјесним заједницама […]

уторак, јун 7, 2011 / 12:23

Удружењу грађана "ДОН" из Приједора Фондација за социјално укључивање БиХ одобрила је пројекат "Превентивна здравствена заштита жена и дјевојака" којим је предвиђена набавка покретног мамографа.

Извршни директор "ДОН-а" Муриса Марић рекла је да ће мамограф остати у власништву Дома здравља Приједор, а да ће у првих годину дана бити интензиван рад у приједорским мјесним заједницама на терену са циљем превентиног откривања болести дојке.

"Слиједи потписивање уговора и очекујемо да ће покретни мамограф стићи у Приједор у року од два до три мјесеца и да ће тада кренути са радом", навела је Марић.

Пројекат вриједан 155.000 КМ са 75.000 КМ финансира Фондација за социјално укључивање БиХ, док је 80.000 КМ "ДОН" прикупио од општине Приједор, овдашњег Дома здравља и Фабрике кекса и вафла "Мира" Приједор.Оставите одговор