Путин: Сирији шаљемо најновије оружје

Руски предсједник Владимир Путин током недавног боравка у Лондону рекао је да ће Москва сиријској војсци испоручити ново оружје, чиме је одговорио на недавне најаве САД и Француске да ће наоружати побуњенике у Сирији, објавио је канадски "Глобал рисерч". Према наводима овог канадског центра за истраживање глобализације, Путин је током састанка с британским премијером Дејвидом […]

уторак, 18 јуна, 2013 / 22:04

Руски предсједник Владимир Путин током недавног боравка у Лондону рекао је да ће Москва сиријској војсци испоручити ново оружје, чиме је одговорио на недавне најаве САД и Француске да ће наоружати побуњенике у Сирији, објавио је канадски "Глобал рисерч".

Према наводима овог канадског центра за истраживање глобализације, Путин је током састанка с британским премијером Дејвидом Камероном прецизирао да је ријеч о новом руском оружју које никад није напуштало ту државу.

Осим противракетних система "Ес-300", Путин је запријетио да ће Сирији испоручити напредни "Ес-400" који је далеко надмоћнији од америчких пројектила "патриот".
Шеф руске државе најавио је да ће Русија испоручити Сирији 24-оракетни бацач "барел", који има домет од 60 километара и најразвијеније је артиљеријско наоружање те врсте.
Према његовим ријечима, Москва ће испоручити 400 ракетних бацача "барел".

Путин је нагласио да је Русија суверена држава која сарађује са сувереном, легитимном владом Сирије.

Британске обавјештајне службе наводе да је Путин запријетио да ће Дамаску послати и друго тајно наоружање руске производње, те да је нагласио да то оружје неће бити употријебљено против Израела уколико јеврејска држава не буде учествовала у рату у Сирији и сусједним земаљама.

Према појединим извјештајима, одговор британског премијера на пријетње руског предсједника био је веома млак.

У извјештају британских обавјештајних служби наводи се да је Путин у Лондон донио сопствену кувану храну и воду, те и да није конзумирао ништа са тржишта Велике Британије.

Амерички предсједник Барак Обама током викенда је најавио да ће наоружати сиријске побуњенике.0 КОМЕНТАРА

  1. B-)

    Хехехе…врх је ово донио сопствену кувану храну и воду, тек толико да се зна шта су британска говна, хороз ће пресвиснути од муке! B-)

    С друге стране, Владимир ово мора испоштовати све обећано, јер су Башар и његов народ и војска то заслужили, двије године се одупиру западњачким бандама, ал каидама, талибанима и другим америчким сервисима, а британска говна се одмах сасрала, чим су чули да би Башар могао добити С-400, научила америчко-британска гамад да гађају само цивилне и небрањене циљеве!

  2. „Према појединим извјештајима, одговор британског премијера на пријетње руског предсједника био је веома млак.“

    Сасрали се, евидентно 😀 Русе од Брежњева нико озбиљно не схвата..

  3. Пардон.. нико оѕбиљан их не схвата оѕбиљно 🙂 Код нас су доста оѕбиљно схваћени 😀 Ложили су исто овако и српску сељачину 90-тих.. Поучен нашим искуством курва продаје оружје сиријским побуњеницима испод стола ѕа којим је дао ову изјаву..B-)