Предузеће из Србије жели производити медицинска средства у Шећерани

Представници предузећа „Нива“ из Србије у понедељак ће почети контролу бијељинске Фабрике шећера у стечају, након чега би требало да упуте званичну понуду за куповину имовине фабрике на којој планирају да покрену производњу медицинских средстава, с обзиром на то да је то њихова основна дјелатност, рекао за портал КАПИТАЛ стечајни управник „Шећеране“ Небојша Матић.

субота, 8 јуна, 2019 / 18:47

Фирма „Нива“ недавно је упутила писмо намјере у којем је исказала интерес за куповину имовине „Шећеране“, али тек након што њихови људи сагледају стање у фабрици.

Одбор повјерилаца „Шећеране“ је одобрио њихов захтјев, а стечајни управник каже да је већ разговарао са савјетником генералног директора “Ниве“ и да ће од понедјељка у „Шећерани“ боравити њихове екипе.

Казао је да се „Нива“ бави производњом медицинског потрошног материјала у Србији и да жели да се прошири на БиХ те да је због тога заинтересована за „Шећерану“ која има неколико хиљада квадратних метара пословног простора.

„Због тога су заинтерсовани да купе локацију. Није им намјера да покрену „Шећерану“, већ желе да производе оно чиме се већ баве и да запосле 100 људи“, казао је Матић и додао да ће конкретну понуду дати за мјесец дана, након што сагледају у каквом је стању „Шећерана“.

Истакао је и да је Одбор повјерилаца донио одлуку да се уради нова процјена вриједности имовине „Шећеране“ и додао да према посљедњој процјени та вриједност износи 23 милиона КМ.

Иначе, имовина бијељинске Фабрике шећера поново је понуђена на продају по цијени почетној од 10 милиона КМ, а заинтересовани купци понуде могу да доставе до 2. јула. Понуђачи ће морати да доставе потврду о уплати депозита од 50.000 КМ на жиро – рачун.

Имовина „Шећеране“ већ неколико пута је понуђена на продају, али озбиљних купаца није било. На посљедњој Скупштини повјерилаца, одржаној крајем маја, одбачена је понуде турске фирме „Сариел“, а тада је у суд стигло и писмо намјере фирме „Нива“.

На сајту компаније „Нива“ наведено је да је основана 1920. године под именом Икарус, а у периоду 1930-1947 године пословала је под називом Новатор. Од 1959. године компанија послује под именом “Нива” и основна дјелатност компаније је производња медицинских средстава и производа од вате. Од 2007. године компанија „Нива“ је 100 одстотном у приватном власништву.1 КОМЕНТАР

  1. Не могу да вјерујем шта нам ови наши раде?

    Каква продаја имовине, шећерана је шећерана, или да неко покрене шећерану, тиме и пољопривредну у Семберији, или нека стоји док зелени не преузму владу, тачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *