Кока Кола у Вртлогу скандала: Набављали млијеко са фарме на којој муче краве

Корпорација „Кока кола“ морала је да прекине сарадњу, под притиском јавности, са једном фармом која је њихове фабрике снабдијевала млијеком.

субота, 8 јуна, 2019 / 17:02

Разлог је видео снимак који је шокирао јавност, настао у тајности, а који приказује веома окрутно поступање према животињама на једној од највећих фарми за произвидњу млијека у Америци, преноси РТ.

Вијест је у Америци оцијењена као „највећа тајна истрага о млијечној индустрији“, а њени творци су активисти организације „Анимал рескју мишн“ (у преводу: Подухват спашавања животиња), који су послали своје чланове на тајни задатак у „Феир Оукс фарму“, представљајући их као раднике фарме. Ријеч је о једној од највећих фарми млијека у Америци, која снабдијева највеће компаније тим производом, од „Кока- коле“ па на даље.

На снимку, који је означен као веома узнемирујући, виде се фармери како, између осталог, шутирају у главу и газе телад, стару свега неколико недеља. Затим их бацају у кавезе, тако да се види крв посвуда.

Такође, телад ударају у главу и тијело чим стигну, а то се све, како се наводи у тексту, дешава сваког дана. Тешко повријеђену младунчад потом су бацали да угину на сунцу. Радници фарме су чак узгајали и пушили марихуану на радном мјесту, сваки дан, а прерушеном тиму на тајном задатку чак су нудили и кокаин за време рада.

„Анимал рескју мишн“ наводи да се све то одвија на фарми на којој живи, или боље речено умире, око 30.000 грла, на простору величине 56.000 фудбалских терена. Ипак, већина животиња збијена је на много мањи простор.

Поменута фарма снабдева Кока-колин бренд „Ферлајф“.

Шокантан снимак је објављен на друштвеним мрежама и изазвао је салву негативних коментара, од којих је највежи број био згражавање над третманом младунчади и окрутношћу поступања радника фарме.

Након тога продавнице широм Америке почеле су да повлаче из продаје „ерлајф“ производе, а званичници компаније „Кока кола“ саопштили су да су прекинули све врсте снабдијевања млијеком са поменуте фарме.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *