Предсједништво СДП-а: Пуна подршка пројектној сарадњи са СНСД-ом

Предсједништво СДП-а БиХ данас је дало пуну подршку споразуму о програмској-пројектној сарадњи у законодавној и извршној власти у БиХ између СДП-а и СНСД-а. Проширеној сједници Предсједништва није присуствовао предсједник странке Златко Лагумџија "због уобичајног поступка опоравка" након што му је прије неколико дана позлило током гостовања у Дневнику ФТВ-а. Предсједништво СДП-а БиХ констатовало је да […]

недеља, 4 новембра, 2012 / 21:37

Предсједништво СДП-а БиХ данас је дало пуну подршку споразуму о програмској-пројектној сарадњи у законодавној и извршној власти у БиХ између СДП-а и СНСД-а.

Проширеној сједници Предсједништва није присуствовао предсједник странке Златко Лагумџија "због уобичајног поступка опоравка" након што му је прије неколико дана позлило током гостовања у Дневнику ФТВ-а.

Предсједништво СДП-а БиХ констатовало је да је споразум са СНСД-ом веома важан документ, "тим прије што се највећи дио договорених мјера тиче економског развоја и креирања повољнијег пословног амбијента који ће омогућити отварање нових радних мјеста, као и повећања еФикасности јавне управе", саопштено је из ове странке.

Из СДП-а указују да се "око овога договора посљедњих дана креира атмосФера слична оној коју су креирали рушитељи `априлског пакета` амандмана на Устав БиХ", а да СДА ради оно што је тада радила Странка за БиХ.

Ова странка оптужује СДА са Бакиром Изетбеговићем и Сулејманом Тихићем на челу да "очигледно деценијама краде новац, управља медијима, контролише дијелове правосудног система, у највећој мјери управља руководећим полицијским кадром, а све то у страначке сврхе и лично богаћење на криминалан начин".

"Тешко се отети утиску да СДА под њиховим вођством престаје бити политичка странка, а све више почиње имати обиљежја криминалне злочиначке организације", истичу из СДП-а БиХ.

У саопштењу су СДА упућене оптужбе да "дјелује под диригентском палицом људи из параобавјештајног миљеа који се годинама налазе на црним листама САД и чији је циљ рушење и подјела БиХ за које желе оптужити друге из страха од властитог народа".

Предсједништво СДП-а БиХ челне људе СДА оптужује и за "линч и бруталне нападе на предсједника СДП-а".

Предсједништво СДП-а поручује да Изетбеговићу и Тихићу, "те клики окупљеној око криминалног дијела СДА", треба да буде јасно "да ништа неће зауставити СДП и њеног предсједника у обрачуну са корупцијом и организованим криминалом".

У саопштењу са сједнице наводи се да је, након што је Предсједништво СДП-а потврдило споразум, оргинална верзија документа постављена на веб портал СДП-а БиХОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *