ТАНЈУГ јавља, Б92 преноси: Рајко најавио енциклопедију Српске

У част догађаја да је Српска оволико присутна у београдским медијима, а није у питању ни Додик ни несрећа са већим бројем жртава, вијест нећемо ијекавизовати. Председник Академије наука и уметности Републике Српске (АНУРС) Рајко Кузмановић најавио је велики пројекат те академије – "Енциклопедију Републике Српске" Кузмановић је навео да енциклопедијска издања у свим државама […]

недеља, 4 новембра, 2012 / 21:43

У част догађаја да је Српска оволико присутна у београдским медијима, а није у питању ни Додик ни несрећа са већим бројем жртава, вијест нећемо ијекавизовати.

Председник Академије наука и уметности Републике Српске (АНУРС) Рајко Кузмановић најавио је велики пројекат те академије – "Енциклопедију Републике Српске"

Кузмановић је навео да енциклопедијска издања у свим државама света представљају један од најпоузданијих и најзначајнијих извора, регистара и база података. Тако је и пројекат "Енциклопедија Републике Српске" један од највећих и најзначајнијих пројеката Академије, који је од великог значаја за Српску.

О обиму посла који обавља АНУРС говори и податак да је на изради поменуте енциклопедије ангажовано више од четристо сарадника из различитих области.

Специфичност "Енциклопедије Републике Српске" и захтевност њене припреме огледа се у обради више од 3.000 насељених места у 61 општини у Српској, што није случај у другим енциклопедијама које пажњу посвећују искључиво већим насељеним местима.

"Познато је да је институцијама које су специјализоване за припрему енциклопедијских издања потребно и више од десет година за припрему једног тома. То потврђује да је реч о једном од најзахтевнијих издавачких подухвата", казао је Кузмановић, који очекује да први од четири тома буде предат у штампу крајем следеће године.

Кузмановић је рекао агенцији Срна да је жеља Академије била да, без обзира на велике потешкоће на које наилазе у прикупљању потребних података, свако насељено место добије своју одредницу, јер ће на тај начин ова публикација представљати личну карту, земљишни и имовински грунт Српске.

"То ће бити свеобухватно издање, које ће створити објективну слику о Републици Српској, те ће служити сваком човеку који живи на њеном простору и изван ње. До сада је регистровано око 11.000 одредница, а обрађено је око 3.000", прецизирао је Кузмановић, који је поново изабран за председника АНУРС-а.

У "Енциклопедији Републике Српске" биће обрађене све области друштвеног живота, укључујући привредне, културне, образовне и друге сфере живота, као и личности које њима припадају у времену у коме живимо. 0 КОМЕНТАРА

  1. Da nije zalosno,bilo bi smijesno. Encikopledija diktature, otimanja, pljacke, zaduzivanja, diploma, helikoptera i brzih pruga, aerodroma i referenduma, bunika i injaca, viledacica i mastila, cukova i tegeltijaa, rakulja i dzombi, curguza i uguza , satora i ronhila, vocnjaka i …seratorskog jednoglasja, …
    Pas mater. Dizete milionske kredite da pisete encikopledije o ronhilkomandantu i njegovim zlocinima,a napravili ste od republike sabirni centar sirotinje koja bukvalno umire od gladi.

  2. E, lave i panteru, taj se za RS pobrinuo. Nece ostati ni kamen na kamenu, sto Skender rece za Knezpolje, sada je cijela rs pusto polje nevolje.Kako se brinu , vidi se. Naravno da i fereraciji zelim dobro, pa znas li ti jado jadni koliko nasih radi u federaciji, recimo u Gorazdu?
    Nego cujes li ti Njegovu naredbu:Pali!!!!!! bije nas napalmbijedom, i zene, i djecu, i nerodjene, cijele porodice , cijela sela i gradove, izuzimajuci crvenu bagru,svi su na spisku za odstrel.
    Lave, maxuz selam iz kozarac dzemata.

  3. Ovo je treca knjiga ovog metuzalema,prva je dila Celinac kroz vijekove,druga Celinac putevi razvoja i sada enciklopedija RS koje sve zajedno nesluze nicemu osim sto ce je politicke glavonje poklanjati kao poklon jedni drugima i zato je potrosen ogroman novac, nizasta.E zatoimamo 8000 akademskih gradjana na birou i cute zato sto su glupi, dok im ovaj idiot mlati praznu slamu.Njemu u BL treba zabraniti udisanje vazduha a ne trosenje ogromnog novca poreskih obveznika.

  4. Не рекоше колико десетина милиона ће коштати ово „свеобухватно издање“?.. 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *