Повреда угледа Монтенегра: Пламте жуто-плаве крпе широм српске Црне Горе

Недавно је на друштвеним мрежама објављен снимак на којем се види како дјеца у дворишту једне основне школе у Подгорици цијепају заставу Црне Горе, наметнуту од антисрпске власти Мила Ђукановића.

уторак, 18 фебруара, 2020 / 21:47

Постојала је слична застава, али Црна Гора никад није имала заставу у овом облику и она је резултат нагодбе са муслиманским и шитпарским политичким снагама, због подршке демократски више него упитном референдуму о независности 2006. године.

Основно државно тужилаштво у Котору одредило је задржавање од 72 сата осумњиченима за паљење државне заставе Црне Горе у Будви. Раније данас полиција је ухапсила три особе, које се сумњиче да су на Словенској плажи запалиле заставу Црне Горе.

„Основно државно тужилаштво у Котору одредило је задржавање три лица (Р.И, Ш.Н. и Ш.М), због постојања основа сумње да су 16. фебруара у Будви запалили државну заставу Црне Горе. Осумњиченима се ставља на терет извршење кривичног дјела Повреда угледа Црне Горе“, саопштило је Основно државно тужилаштво из Котора.

Руководилац Јединице за општи криминалитет у Центру безбједности Будва Веско Недовић казао је да је будвански ЦБ пола сата након поноћи, 16. фебруара, обавијештен да је запаљена застава државе Црне Горе, која је била истакнута на јарболу на шеталишту Словенска обала у близини рта Завала.

„Одмах по пријему обавјештења на лице мјеста су изашли службеници Центра безбједности Будва који су установили да је застава спуштена са јарбола и запаљена“, рекао је Недовић.

Казао је да су одмах након изрвшеног увиђаја службеници Центра безбједности Будва предузели низ оперативно тактичких мјера и радњи у циљу идентификације и проналаска извршилаца предметеног догађаја.

„Поменуте мјере и радње које су предузимали службеници ЦБ Будва резултирале су идентификацијом осумњичених лица, а ради се о лицима И.Р. (30) из Плава, Н.Ш. (26) година из Андријевице, и М.Ш. (25) година из Даниловграда“, казао је Недовић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *