Потврђено букомјером: Езан у Бијељини прегласан

БИЈЕЉИНА – Јачина езана који се чује са минарета бијељинске Атик џамије већа је за 20 одсто од оног дозвољеног Правилником, који је прописала локална самоуправа, саопштила је Комунална инспекција у том граду. Комунална полиција АСО-е Бијељина мјерила је јачину звука езана са Атик џамије у Бијељини у временском интервалу од 07. до 12. децембра. […]

субота, децембар 25, 2010 / 18:58

БИЈЕЉИНА – Јачина езана који се чује са минарета бијељинске Атик џамије већа је за 20 одсто од оног дозвољеног Правилником, који је прописала локална самоуправа, саопштила је Комунална инспекција у том граду.

Комунална полиција АСО-е Бијељина мјерила је јачину звука езана са Атик џамије у Бијељини у временском интервалу од 07. до 12. децембра.

С обзиром да је мјерењем констатовано да је јачина звука езана са Атик џамије за око 20% виша од прописане, начелник Општине Мићо Мићић, пресједник Меџлиса исламске заједнице у Бијељини Сеад Берберовић и начелник Одсјека комуналне полиције, Миодраг Ђукић су договорили да се звук езана до завршетка новогодишњих и божичних празника, смањи по слободној процјени, како би се покушао довести на дозвољени ниво.

Након празника ће се извршити заједничко мјерење, како би се ниво звука езана са Атик џамије у потпуности ускладио са законским прописима.

На прегласан езан са главне џамије у Бијељини већ дуже вријеме се жале становници Бијељине, који су направили петицију са 4.000 потписа којом се тражи да се овај проблем ријеши.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *