Поштанске марке као знак одбројавања до Олимпијских игара

Пошта у Великој Британији представила је сет од првих 10 маркица, које означавају једногодишње одбројавање до Олимпијских игара у Лондону 2012. године, пренели су данас медији. Првокласне маркице под називом "Спремите се за 2012.", карактеришу слике класичних олимпијских спортова, као што су атлетика и гимнастика. Краљевска пошта направила је укупно 30 маркица за обиљежавање 30. […]

субота, 23 јула, 2011 / 17:06

Пошта у Великој Британији представила је сет од првих 10 маркица, које означавају једногодишње одбројавање до Олимпијских игара у Лондону 2012. године, пренели су данас медији.

Првокласне маркице под називом "Спремите се за 2012.", карактеришу слике класичних олимпијских спортова, као што су атлетика и гимнастика.

Краљевска пошта направила је укупно 30 маркица за обиљежавање 30. Олимпијаде, која се одржава наредне године у Лондону.

Слике учесника, које су радили 30 разиличитих аутора одликују сваки спорт на Олимпијским и Параолимпијским играма.

"Полако одбројавамо до Олимпијских игара, ове поштанске марке представљају прославу овог великог догађаја у Великој Британији", рекао је Стивен Агар из поште.

"Наше маркице славе како традиционалне спортове као што су атлетика и водени спортови, тако и новије спортове укључујући и рагби у инвалидским колицима", додао је он.