Портал Андрићграда објавио наставак плана: Рушење власти пролонгирано за прољеће

Ово је план са великим П, према писању портала Искра – електронских новина Андрићграда. – Након руске агенције СПУТЊИК, која је објавила дијелове плана за рушење актуелне власти у Републици Српској, портал ИСКРА данас је објавио до сада необјављене дијелове. Како је објавио овај портал, недавна одлука Уставног суда БиХ о 9. јануару, ненајављени упад […]

субота, 12 децембра, 2015 / 22:58

Ово је план са великим П, према писању портала Искра – електронских новина Андрићграда.

– Након руске агенције СПУТЊИК, која је објавила дијелове плана за рушење актуелне власти у Републици Српској, портал ИСКРА данас је објавио до сада необјављене дијелове. Како је објавио овај портал, недавна одлука Уставног суда БиХ о 9. јануару, ненајављени упад СИПЕ у полицијску станицу у Новом Граду, те медијско спиновање јавности како предсједник Српске Милорад Додик руши БиХ, само су дио Плана кодног назива "Прољеће 2016" – преноси РТРС.

У наставку Плана који је објавио портал Андрићграда, а преноси РТРС, каже се да акција рушења власти у Српској носи назив "Прољеће 2016" док је, подјсетимо, у првом дијелу Плана писало:

"Кулминација напада на Додика и актуелну власт и максималан ефекат требало би, како је предвиђено, да се постигне неколико дана после Божића"

Портал ИСКРА пише још:"да ће у јануару бити направљен прецизан план „Прољеће 2016″, а који ступа у реализацију крајем фебруара. У Плану пише да је безбједносним институцијама БиХ већ достављен материјал који ће бити упућен у Тужилаштво БиХ, након чега би требало да почне нова операција под називом „Помрачење“. О овом плану се наводно разговарало и приликом посљедње посјете министра безбједности Драгана Мектића САД, гдје му је речено да америчке службе већ обрађују везе вођства Републике Српске са Владом Србије и Русије и спроводе истраге на свим кредитним аранжманима и финансијским трансакцијама Владе Српске".

Новинар Искре или неко ко је писао план прво мало пише екавицом – "деловање опозиције Републике Српске бити у пет праваца, док ће колатерални правци бити од међународних фактора (ОХР, Америка, Енглеска…).. Треба наћи неколико погодних посланика попут господина Шукала и Ђорђића који би пришли Савезу за промене“ – онда се текст наставља ијекавицом.0 КОМЕНТАРА

 1. Прочитах ову „вијест“, па на РТРС-у детаље и питам се: Јел’ову гомилу бизарности стварно неко (интелигентно биће – човјек) написао? Јел’ово збиља објављено? Јесам ли ја ово стварно прочитао ил’ је у питању нека фатаморгана?!x-(

  Хм… ако прође коментар онда је стварност, онда не сањам, не халуцинирам…

  Хеј „Помрачење“???:D:D
  Шта ће, мрачити мрак? Затамнити таму?x-(

 2. Молим уреднике Фронтала да (бар на кратко) нашем Рачићу омогуће коментарисање, како би ова „вијест“ била адекватно искоментарисана.

  Наиме, цијеним да само Рачић влада довољним фондом ријечи (псовки, увреда и клетви) које би представљале једини прикладан одговор на овако бестијално вријеђање остатака ума код овог напаћеног народа.

  Хвала унапријед и поздрав Рачићу,

 3. Прочитах и ја текст на ИСКРИ.
  Колико се сјећам први коментатор је идеолог СДС, не видим ја ништа лоше у овом спиновању, напротив.
  Увјерен сам да ће власт уништити опозицију, управо захваљујући катастрофалним потезима опозиције у борби за власт.

  За све је криво руководство СДС, да нису Крајишника елиминисали,друга би се пјесма пјевала.
  Морам да подсјетим на приједлоге зелених и Лазаревића прије избора.
  Па онда шансе са прољећа, па ове јесење.
  Слаб је ту тренер, умјесто да напада и месо откида,шеф савеза доведе опозицију у позицију да се брани, као да су они власт и да су покрали милијарде?

 4. Не знам, што ми ово паде под руку да поставим!??

  …“A образ је некад у Срба био највећа светиња.

  Зато, не дајте да вас заплаше разни Палигорићи, паликуће и распикуће, које су умислиле да су власници и ваше земље и ваших живота. Испод маске силника крију се бедне душе, престрављене од тренутка када ће сићи са трона.

  Њихов смртни страх је да ће само немоћно гледати док им се попишавате на каријеру, зато би да вас згазе, а неке ће и згазити, све док не заврше на ђубришту историје.

  Ђенерале Палигорићу, и теби откуцава сат“.

  http://srbin.info/2015/12/12/gospodine-denerale-kad-jednog-dana-crknete-popisacu-vam-se-na-grob/

 5. Znači po ovim sa portala Andrićgrad vlast može da nanese bilo kakva zla, da poptuno uništi privredu, pozatvara i oopljčka fabrike, radnike izbaci na ulicu, da nas zaduži da ni naši unuci ne mogu vratiti dugove, da ostavi više od polovine naroda nezaposlenim, da držvu i finansiranje rada svih instutucija i dražvnih službi dovede u zavisnost od kredita, da sve prirodne resurse raspoda stranicim, i uzme provizije prilikom toga, može sve da uništi kao što je i uništila i svaki pokušaj otpora naroda da spase živu glavu će biti proglašenje rušenjem Srpske, njenim ukidanjem…

 6. Ne znam šta je čudno ako se nama nešto kuva „loncima zapada“. Uvijek se kuvalo i kuvaće se. Skoro da ne postoji ni jedna mala zemlja da se funkcioneri ne postavljaju po željama zapada, e sad neko se povinuje njihovim željama neko odbije direktive. Ništa čudno, nemoguće i za nepovjerovati. Lično moje mišljenje da je vlast u Srbiji postavljena po želji zapda, tačnije Njemačke i Britanije.