Порнографска мрежа Дримборд сеже и до Србије

Амерички званичници објелоданили су оптужбе против 72 лица у највећој глобалној истрази о дјечијој порнографији на интернету. Током 2009. године покренута је истрага која је довела до хапшења учесника мреже у САД и још 13 земаља, међу којима је и Србија. Мрежа "Дримборд" имала је "ВИП" рангирајући систем за чланове који су трговали фотографијама и […]

четвртак, 4 августа, 2011 / 09:30

Амерички званичници објелоданили су оптужбе против 72 лица у највећој глобалној истрази о дјечијој порнографији на интернету.

Током 2009. године покренута је истрага која је довела до хапшења учесника мреже у САД и још 13 земаља, међу којима је и Србија. Мрежа "Дримборд" имала је "ВИП" рангирајући систем за чланове који су трговали фотографијама и видео-снимцима одраслих како злостављају дјецу од 12 година и млађу, често на насилан начин.

"Творци `Дримборда` и чланови живе широм свијета, али су наводно били јединствени у узнемирујућем убјеђењу да је сексуално злостављање одговарајуће понашање које не треба бити кривично гоњено", рекао је амерички министар правосуђа Ерик Холдер.

Истрага је довела до хапшења у САД, Канади, Данској, Еквадору, Француској, Њемачкој, Мађарској, Кенији, Холандији, Филипинима, Катару, Србији, Шведској и Швајцарској.