Порно закони: Више се штите права мртваца и животиња, него жена

Животиње и мртваци имају већа права и заштиту него жене када је у питању порнографија на интернету, упозоравају бројна британска удружења за заштиту жена. У писму достављеном британском Дејли Телеграфу, наводи се да тамношњи актуелни закони не штите права жена у области порнографије, док су права животиња и мртвих људи високо заштићена. Према мишљењу неколико […]

среда, 19 јуна, 2013 / 08:51

Животиње и мртваци имају већа права и заштиту него жене када је у питању порнографија на интернету, упозоравају бројна британска удружења за заштиту жена.

У писму достављеном британском Дејли Телеграфу, наводи се да тамношњи актуелни закони не штите права жена у области порнографије, док су права животиња и мртвих људи високо заштићена.

Према мишљењу неколико удружења и невладиних организација који су потписали писмо, шокантно је то што тренутни закони дозвољавају приказивање сцена силовања жена на порнографским сајтовима, све док су актерке на сликама старији од 18 година.

То значи да многи сајтови без проблема могу да имају одjељке под називом “силовање средњошколки” или “силовање тинејџерки”, све док су актерке на снимцима пунољетне.

“Исти закон забрањује приказе некрофилије и сексуалног насиља над животињама што значи да су животиње и мртви људи боље заштићени од жена и дjевојака”, закључује се у поменутом писму.

Објављени документ доашао је као реакција на недавни самит који се бавио узнемиравајућим садржајима на интернету. Упркос препорукама државних званичника, бројни сајтови одбили су да уклоне узнемиравајуће садржаје, позивајући се на законске оквире.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *