Помоћ за Јелену Орашанин: Потребно још 11.700 КМ

Хуманитарна продајна изложба "Сликајте срцем за Јелену! Она живи за сликарство, данас сликарство живи за њу!", постављена у Великом салону бањалучког Културног центра Бански двор, биће отворена до 7. марта, а сва средства прикупљена од продаје слика предвиђена су за лијечење младе академске сликарке Јелене Орашанин. Из Удружења ликовних умјетника Републике Српске истичу да је […]

уторак, март 5, 2013 / 11:10

Хуманитарна продајна изложба "Сликајте срцем за Јелену! Она живи за сликарство, данас сликарство живи за њу!", постављена у Великом салону бањалучког Културног центра Бански двор, биће отворена до 7. марта, а сва средства прикупљена од продаје слика предвиђена су за лијечење младе академске сликарке Јелене Орашанин.

Из Удружења ликовних умјетника Републике Српске истичу да је закључно са 2. мартом прикупљено 7.860 КМ, те да је до затварања изложбе потребно да се прикупи још 11.700 КМ.

Продајна изложба отворена је 27. фебруара, а поставку чини више од 100 умјетничка дјела више до 80 академских умјетника.

Јелена Орашанин од 2001. године болује од мултипла склерозе, која напада централни нервни систем и оштећује живце који преносе информације између мозга и других органа.

Она је тренутно у колицима и вид јој је ослабљен, а ако се не лијечи на вријеме мултипла склероза код Јелене може довести до сљепила и дјелимичне или потпуне парализе.

Љекари вјерују да би терапије у трајању од мјесец дана на приватној клиници у Загребу могле поправити њено садашње здравствено стање, а за лијечење и смјештај уз пратњу потребно је 10.000 евра.

"Водећи се колегијалношћу и саосјећањем, одлучили смо да покренемо хуманитарну акцију донирања наших умјетничких радова за продајну изложбу, чији ће комплетан приход бити уплаћен на Јеленин жиро-рачун у Развојној банци 562-012-80946175-09", наводе у Удружењу ликовних умјетника Републике Српске.

Заинтересовани могу помоћи и позивом на број 1415 и на тај начин донирати једну КМ.Оставите одговор