Пољски посланик због јабука „пао“ на алкотесту

ВАРШАВА- Посланику у пољском парламенту Мареку Латашу, у крви током алкотеста откривен већи постотак алкохола од дозвољеног. На интернет страници пољског дневника "Газета Виборча" наводи се да је он рекао да је појео превише јабука прије него што је сјео за волан. Одговарајући на питање зашто је јуче током провјере саобраћајна полиција пронашла у његовој […]

понедељак, март 30, 2009 / 14:30

ВАРШАВА- Посланику у пољском парламенту Мареку Латашу, у крви током алкотеста откривен већи постотак алкохола од дозвољеног.

На интернет страници пољског дневника "Газета Виборча" наводи се да је он рекао да је појео превише јабука прије него што је сјео за волан.

Одговарајући на питање зашто је јуче током провјере саобраћајна полиција пронашла у његовој крви 0,7 промила алкохола, Лакташ је рекао да тај дан уопште није конзумирао алкохол.

"Ја сам дијабетичар и појео сам неколико јабука прије поласка. Нисам имао никакву несрећу, већ је ријеч о рутинској провјери. Био сам убијеђен да у крви нећу имати нимало алкохола", рекао је Латаш, који је посланик из редова опозиционе странке "Закон и правда".

У Пољској је 0,2 промила дозвољена количина алкохола у крви. Ферментисан сок јабуке може се користити за производњу алкохолног пића, јабуковаче.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *