Ипак аеродром у Требињу

ТРЕБИЊЕ – Предсједик Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас у Требињу да Влада РС у потпуности подржава реализацију пројекта изградње аеродрома на Зупцима, те да је спремна да финансира све фазе овог пројекта. "Док се не нађе стратешки партнер који би учествовао у реализацији овог пројекта, Влада је спремна да финансира и изградњу писте, […]

понедељак, март 30, 2009 / 16:53

ТРЕБИЊЕ – Предсједик Републике Српске, Милорад Додик, изјавио је данас у Требињу да Влада РС у потпуности подржава реализацију пројекта изградње аеродрома на Зупцима, те да је спремна да финансира све фазе овог пројекта.

"Док се не нађе стратешки партнер који би учествовао у реализацији овог пројекта, Влада је спремна да финансира и изградњу писте, a евентуално и зграде аеродрома", истакао је Додик и додао да очекује да ће се прије или послије тога придружити неки од стратешких партнера са којима су у току разговори.

Додик је нагласио да је реализација пројекта изградње аеродрома од велике важности не само за Требиње већ и за цијелу РС, али да је најосјетљивији тренутак у оквиру овог пројекта пројектовање и израда документације.

"Влада РС ће у овој години обезбиједити додатна стредства како би се наставило прикупљање потребне документације за реализацију овог пројекта, који неки већ доводе у питање", рекао је Додик.

Директор ЈП "Аеродром" Требиње Зоран Окиљ истакао је да је у завршној фази израда локацијске документације за подручје на којем је предвиђено да буде аеродром, као и израда студије навигационих услова, након чега се може кренути са фазом пројектовања.Оставите одговор