Пољопривредни институт РС за процес акредитације издваја 40.000 КМ

Пољопривредни институт Републике Српске интензивно проводи процес акредитације својих лабораторија у складу са ИСО стандардима 17025, а за обезбјеђење урбанистичко-техничких услова издвојено је 40.000 марака. За акредитацију, која се одвија по пројекту Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и шведског центра "Сведек", Институт ће извршити надоградњу спрата зграде, те проширење и техничко опремање лабораторија, […]

уторак, мај 3, 2011 / 07:03

Пољопривредни институт Републике Српске интензивно проводи процес акредитације својих лабораторија у складу са ИСО стандардима 17025, а за обезбјеђење урбанистичко-техничких услова издвојено је 40.000 марака.

За акредитацију, која се одвија по пројекту Министарства спољне трговине и економских односа БиХ и шведског центра "Сведек", Институт ће извршити надоградњу спрата зграде, те проширење и техничко опремање лабораторија, саопштено је из ове установе.

Средства за финансирање пројекта "Институционално јачање капацитета Пољопривредног института РС" обезбиједиће се из Развојног програма РС и Свјетске банке.

Пољопривредни институт урадио је у 2010. години око 13 000 анализа хране, у оквиру којих су контроле присуства пестицида, тешких метала, те разних болести, а обавља су се у отежаним условима.

"Ове године појачали смо контроле, како би спријечили да се на тржишту продаје неквалитетна храна и пољопривредни производи. То је још већи разлог да акредитацију што прије завршимо, у чему очекујемо помоћ Владе и Министарства пољопривреде РС", рекао је директор Института Михајло Марковић.

Пољопривредни институт једина је институција из ове области од посебног интереса за РС.Оставите одговор