Пуни џепови од аутопута Ријека – Загреб

Бивши предсједник Управе фирме „Аутопут Ријека – Загреб“ Златко Корпар и власник фирме „Складградња“ Славен Жужул поново су ухапшени, овај пут због послова на аутопуту Ријека – Загреб и сумње да су државну фирму АРЗ оштетили за износ већи од 12 милиона куна (око три милиона КМ). Трећи осумњичени је Јурица Прскало, такође бивши предсједник […]

уторак, мај 3, 2011 / 06:05

Бивши предсједник Управе фирме „Аутопут Ријека – Загреб“ Златко Корпар и власник фирме „Складградња“ Славен Жужул поново су ухапшени, овај пут због послова на аутопуту Ријека – Загреб и сумње да су државну фирму АРЗ оштетили за износ већи од 12 милиона куна (око три милиона КМ).

Трећи осумњичени је Јурица Прскало, такође бивши предсједник Управе АРЗ-а, који се већ налази у притвору због афера у пословању "Складградње" и Хрватских аутопутева у случају фарбања тунела и других послова са овом фирмом, преносе хрватски медији.

Прскало је бројао посљедње дане до краја притвора и требало је ускоро да изађе из затвора Реметинац. Власник "Складградње" Славен Жужул притворен је већ трећи пут након хапшења због фарбања тунела и афере "Бродосплит".

Према саопштењу портпарола хрватског МУП-а Крунослава Боровеца, криминалистичко истраживање УСКОК-а и тужилаштва проведено над три лица односи се на неправилности теком градње аутопута на дионицама Киковица – Оштровица, Оштровица – Врата, Врата – Делнице, Делнице – Купјак и Купјак – Стара Сушица.

Основано се сумња да су осумњичени извршили кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења на штету АРЗ-а.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *