Полиција спречава протесте у Саудијској Арабији

РИЈАД – У главном граду Саудијске Арабије, Ријаду, стотине полицајаца спријечиле су данас протесте за демократске реформе који се шире арапским свијетом. Полиција је блокирала улице и поставила контролне пунктеве у граду, и контролисала возила и грађане око главне џамије гдје се велики број људи окупио за молитву. Према изјавама очевидаца, полиција је присутна на […]

петак, март 11, 2011 / 18:13

РИЈАД – У главном граду Саудијске Арабије, Ријаду, стотине полицајаца спријечиле су данас протесте за демократске реформе који се шире арапским свијетом.

Полиција је блокирала улице и поставила контролне пунктеве у граду, и контролисала возила и грађане око главне џамије гдје се велики број људи окупио за молитву.

Према изјавама очевидаца, полиција је присутна на раскрсницама а хеликоптери надлијећу град.

Демонстранти се нису појавили до поднева и присуство полиције се полако смањило.

На истоку земље, полиција је јуче пуцала да би растјерала демонстранте у граду Катиф гдје живи шиитска мањина. Најмање троје демонстраната и један полицајац су рањени.

Иако су протести до сада били ограничени на мања окупљања на истоку, активисти су охрабрени побунама у региону које су збациле дугогодишње владаре у Тунису и Египту. Они су организовали групе на Интернету које су позивале на протесте данас у Ријаду.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *