Полиција без употребе силе растјерала демонстранте у Оману

МУСКАТ – Снаге безбједности у Оману данас су, без употребе силе, растјерале демонстранте на улицама града Сохар, а према извјештају свјетских агенција до нереда је дошло и у другим дијеловима те земље. Полиција је, без употребе силе, уклонила демонстранте са главног аутопута који повезују Сохар са главним градом Мускатом. Демонстранти су, међутим, блокирали луку у […]

уторак, март 1, 2011 / 17:19

МУСКАТ – Снаге безбједности у Оману данас су, без употребе силе, растјерале демонстранте на улицама града Сохар, а према извјештају свјетских агенција до нереда је дошло и у другим дијеловима те земље.

Полиција је, без употребе силе, уклонила демонстранте са главног аутопута који повезују Сохар са главним градом Мускатом.

Демонстранти су, међутим, блокирали луку у Сохару и оближњу петрохемијску фабрику и фабрику алуминијума.

До демонстрација је дошло и у јужној луци Салала и региону Бураими на сјеверу Омана. У Салалу је око 200 људи протестовало испред канцеларије локалног гувернера, тражећи веће плате, док је у Бураимију на улице изашло пар десетина људи.

Током прекјучерашњег протеста у Сохару, у сукобу са полицијом погинула је најмање једна особа.

Демонстранти у Оману захтјевају повећање запослености и политичке реформе, али инсистирају да не желе да збаце с власти султана Кабуса бин Саида, који је на челу државе од 1970.

Оман лежи на стратешки значајном Хормушком пролазу, који повезује Омански и Персијски залив кроз који се превози велики дио свјетске нафте. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *