Котор Варош: Поскупљују комуналије

КОТОР ВАРОШ – У которварошком Комуналном предузећу „Бобас“ очекују да ће одборници Скупштине општине, након увида у достављене калкулације, на наредној сједници дати сагласност на повећање цијена комуналних услуга. Директор "Обаса " Миланко Поповић рекао је Срни да цијене комуналних услуга нису повећаване од августа 2007. године, иако су у међувремену повећане цијене горива, електричне […]

уторак, март 1, 2011 / 17:27

КОТОР ВАРОШ – У которварошком Комуналном предузећу „Бобас“ очекују да ће одборници Скупштине општине, након увида у достављене калкулације, на наредној сједници дати сагласност на повећање цијена комуналних услуга.

Директор "Обаса " Миланко Поповић рекао је Срни да цијене комуналних услуга нису повећаване од августа 2007. године, иако су у међувремену повећане цијене горива, електричне енергије и резервних дијелова.

У захтјеву Комуналног предузећа "Бобас" за повећање цијена, који је разматран на посљедњој сједници Скупштине општине, наведено је да садашњи ниво цијена не обезбјеђује довољан приход за покриће трошкова пословања предузећа у основној дјелатности.

У комуналном предузећу "Бобас" истичу да је прошлој години побољшана наплата, али да предузеће са дугом из ранијег периода потражује од корисника услуга око 600.000 КМ, што отежава пословање.

"У прошлој години је измирено дуговање Пореској управи у износу од 150.000 КМ, што је утицало на повећање расхода. Тужба `Електродистрибуције` због дуга за утрошену електричну енергију у износу од 102.386 КМ, који се због затезних камата свакодневно повећава, додатно отежава пословање предузећа", рекао је Поповић. 0 КОМЕНТАРА

  1. Još jedan dokaz da poskupljenje ima opravdanje u slaboj naplati. Na kraju će neplatiše najbolje proći. A baš me nešto zanima koliko su rezervni dijelovi poskupjeli od 2007. godine?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *