Појавио се Санадер и негирао оптужбе за Хипо банку

Бивши премијер Хрватске Иво Санадер вечерас се први пут појавио у јавности, после осам мјесеци од када је искључен из Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). На оптужбе о умијешаности у аферу „Хипо“ одговорио је са „пси лају, а каравани пролазе“, пише Јутарњи лист. Санадер је помало био зачуђен и збуњен бројем новинара који га је дочекао. […]

понедељак, август 30, 2010 / 18:15

Бивши премијер Хрватске Иво Санадер вечерас се први пут појавио у јавности, после осам мјесеци од када је искључен из Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). На оптужбе о умијешаности у аферу „Хипо“ одговорио је са „пси лају, а каравани пролазе“, пише Јутарњи лист.

Санадер је помало био зачуђен и збуњен бројем новинара који га је дочекао. Новинари су га упитали да ли намјерава да се врати у политику, на шта им је он рекао "Не!"

Санадер је у недељу увече стигао на Европски форум у аустријско село Алпбах гдје је одржао предавање о Дејтонском споразуму.

Иако се нагађало да ће отказати гостовање на форуму због истраге у случају "Хипо" банке, Санадер се у недељу поподне пријавио у соби у хотелу "Болгершоф", гдје је стигао у пратњи полицајца у цивилу.

Лист пише да Санадер цијели дан није излазио из собе. Појавио се само у недељу увече на вечери организованој за госте форума, а данас није присуствовао заједничком ручку.

Бројни хрватски новинари су опсједали хотел у Алпбаху, али бившег премијера нико није успио да види.

Санадер је у Аустрију стигао након одмора у САД.

Алпбах је удаљен 40-ак километара од Инзбрука гдје је Санадер студирао компаративну књижевност и романистику.

У расправи са Санадером учествовали су Валентин Инцко, високи представник ЕУ у Босни и Херцеговини, Горан Радман, декан приватног загребачког универзитета ВЕРН и Ахмет Шаља, министар финансија Косова.

Учеснике форума је у недељу забављао Рамбо Амадеус.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *