Почело је: Бранимир Ђуричић озваничио сезону лова на слободу говора

Ћамил Дураковић, локални политичар који је навикао на и онако превелику и незаслужену пажњу медија, осим што не може поднијети објективну стварност српске већине у Општини Сребреница, тврди да је тужио уредника РТРС и пресједника Скупштине Удружења новинара Републике Српске, Бранимира Ђуричића за "порицање геноцида у Сребреници".

среда, 28 јула, 2021 / 20:42

Почело је… Како сазнајем, против мене је већ поднесена кривична пријава због става изнесеног на Твитеру; кратко је, уз фотографију свог претходног Твита и наводне тужбе, прокоментарисао Ђуричић на истој друштвеној мрежи.

У 10:20 данас, 28.07.2021. Бранимир Ђуричић је објавио:

"Од данас је и формално на снази Закон о негирању *геноцида у Сребреници. Казна до 5 година затвора. Уз искрено уважавање бошњачких страдалника у Сребреници, као потомак жртава истинског, јасеновачког, геноцида и борац за слободу изражавања кажем У Сребреници није било геноцида."

Амерички медиј, Радио Слободна Европа под насловом Пријаве и провокације првог дана забране негирања геноцида, идентификовала односно потказала је Рајка Васића, представивши га као члана Главног одбора СНСД, као некога кога треба пријавити и ко "провоцира". Такође због објаве на Твитеру.

У истом чланку, због саопштења Удружења новинара Републике Српске, консултован је и Бранимир Ђуричић, чиме је још и као уредник на Радио-телевизији Републике Српске аутоматски идентификован за одстрел ефбиховским јастребовима.

Наравно, наметнуто тзв. Тужилаштво БиХ и тзв. Суд БиХ су за овакве прилике и основани, такође наметнутим одлукама, па сада сви полако заборављамо како је од нуле изазвана усијана друштвенополитичка атмосфера? Дјеловањем једног човјека, који нити је држављанин Српске, нити је држављанин Ефбиха, нити га је ико изабрао на демократским изборима!

У име редакције Фронтал.РС и вјерујемо већинске Републике Српске, подршку Бранимиру Ђуричићу је јавно упутио колега из руководства УНРС, наш Дани(ј)ел Симић. Очекујемо у најскорије вријеме реакције и других медијских и политичких радника. Иступимо сви – милион људи напросто не могу никако процесуирати.

Нема страха, истина се не може сакрити и ућуткати.