ПДП тражи ванредну сједницу НСРС због Брчког

Партија демократског прогреса затражиће ванредно засједање Народне скупштине Републике Српске како би добила одговор од Владе чиме се руководила приликом доношења одлуке о укидању ентитетске границе у Дистрикту Брчко. "Сумњамо да је ова одлука донесена под притиском неких представника међународне заједнице", рекао је данас члан Предсједништва ПДП-а Синиша Ђорђевић новинарима у Бањалуци. Он сматра да […]

среда, децембар 7, 2011 / 14:33

Партија демократског прогреса затражиће ванредно засједање Народне скупштине Републике Српске како би добила одговор од Владе чиме се руководила приликом доношења одлуке о укидању ентитетске границе у Дистрикту Брчко.

"Сумњамо да је ова одлука донесена под притиском неких представника међународне заједнице", рекао је данас члан Предсједништва ПДП-а Синиша Ђорђевић новинарима у Бањалуци.

Он сматра да ова одлука Владе представља кршење одлуке коју је донијела Народна скупштина РС док је на њеном челу био Петар Ђокић, према којој су сва питања у вези са дистриктом Брчко и ентитетске линије у искључивој надлежности Народне скупштине.

Ђорђевић каже да је Влада РС тиме што је укинула ентитетску границу у дистрикту Брчко "подијелила РС на источни и западни дио".

Влада Српске је на сједници у четвртак усвојила закључак према коме се "објављује и ставља у промет картографска основа административне карте РС и Брчко дистрикта".

На карти се види да се ентитетска линија РС зауставља на мјесту додира са дистриктом и не пролази кроз њега, како је било на досадашњим картама.

САД и супервизор у Брчком више пута су ставили до знања да затварања супервизије у Брчком нема све док РС и формално не призна да кроз дистрикт не пролази ентитетска линија.0 КОМЕНТАРА

 1. Zaključak Vlade RS ne treba da nas čudi, niti da nas brine. Davno je danasnji tzv.predsjednik potpisao da Brcko bude samostalan distrikt bez ikakve jurisdikcije RS, osim sto u tom prostoru zive srbi. Sledeca anomalija i namjera bez presedana ove skupine lesinara, koji sebe nazivaju vlada RS i njihovog psiholoskog mentora i tutora koji sebe naziva tzv.predsjednik je jasna i prepoznatA, a to je GRADJANI KOJI ŽIVE U BRCKO DISTRIKTU IMACE DVA ZAGARANTOVANA MJESTA U SKUPŠTINI RS.Nastavak urušavanja institucionalnog autoriteta RS, njenih gradjana boraca, invalida, penzionera se nastavlja i znalo se to čim je na celu ministra boraca dosao socijalno odgovoran i društveno osjetljivi lopov Petar, ne sveti, vec Đokić.

 2. Bez obzira sto sam ne stranacki gradjanin,danas nas je vrlo malo, svaka cast PDP, nastavite tako, najvjerojatnije imate jedan glas vise na sledecim izborima.

  Definitivno odlukom skupine lesinara koji sjede u akvarijumu, sada imamo i defakto, istočnu RS, naslutih ja, nazalost.

 3. Референдум, али за потпуно отцијепљење источног дијела, који ћете нам *урац. Ето вам дудук, а ви пустите нас да живимо свој живот. Поготово сада када смо и физички одвојени. Не видим разлога да остајемо заједно, мирно раздруживање је најбоље рјешење. Ионако нас само музете.

 4. Odavno vama prijedor govori da je ova vlada ZA SVOJ NAROD,ZA VOJ NAROD,ZA SVOJ NAROD zločinačkofašističkogenocidna. Kamo puuuste sreće da sam pogriješio, da sam morao da im se izvinem, da im kažem :ljudi, pogriješio sam , izvinjavam se, mnogo se izvinjavam. Ali, nažalost oni su zaista takvi.

 5. Gore u vrhu RS je presecena granica nase lijepe države za koju se ti slavuj nisi borio vec si ležao.
  Skidam ti sliku al stavljam RS koju tvoj tzv predsjednik ukinu, da se zna, moj jovičiću

 6. Glas istoka,
  Nemoj dopustiti da te taj lik čiju si sliku skinuo isprovocira.On je davno pokazao ko je i šta je i mene je čudilo da si ga se uopšte sjetio.Čovek to ničim ne zaslužuje.Sve bude i prođe,najteže je biti čovjek.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *