ПДП: Свако плаћање из буџета веће од 1.000 КМ јавно обзнанити

Република Српска је презадужена а сваког се дана задужује за нових 2 милиона КМ. Јавни дуг је удвостручен а јавна предузећа су претворена у рупе без дна, које гутају новац свих нас. Сваки дан све више клизимо у дужничко ропство!

петак, септембар 21, 2018 / 12:43

Партија демократског прогреса је одлучна у намјери да ријеши статус јавних предузећа, као и проблем прекомјерног задуживања које оптерећује буџет Републике Српске.

Прво морамо донијети Закон по којем сваки грађанин може да обавља више послова у више буџетских институција, али да прима доходак само од једне. Један човјек, једна буџетска плата!

Затим је неопходно законски обавезати све државне институције и јавна предузећа да свако плаћање из буџета веће од 1.000 КМ приказажу на званичним wеб страницама.

Одмах затим ћемо увести прописе по којима ће сваки, баш СВАКИ директор, одговарати за годишњи план свог јавног предузећа. Уколико он буде испуњен, директор ће остати на функцији. Уколико не буде, биће аутоматски смијењен. Без обзира на странку или презиме!

На крају, залажемо се за враћање на снагу Закона који је укинула ова власт, а који би ограничио износ годишњег задужења на максималних 18% буџетских прихода.

Ово су почетни кораци економске обнове Републике Српске са којом морамо почети одмах, како бисмо резултате те обнове могли да угледамо у скоријој будућности. Времена за чекање више немамо, зато у октобру кренимо са обновом Српске у којој се сваком гарантују посао, достојанство и правда.1 КОМЕНТАР

 1. 365 дана Х 500€ = 182 500 € или преведено на српски 356 938, 97 КМ.
  Па нека зеисс поново сере о галебовима.
  Све регуларно и испод радара.
  Три фирме и први 1000 000 КМ брже од Николе Шпирића.
  Уведите јавну а не тајну набавку.
  Ово горе је само примјер.
  По закону је могуће добити 6000 + ПДВ сваки дан до подне.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *