ПДП: Извјештаји показују да је ДНС уништио Жељезнице

Најновији извјештај о пословању Жељезница РС показује да је ово предузеће направило нових 11 милиона КМ губитака само у последњем кварталу ( јуни-септембар 2012 ), те да је укупан дуг Жељезница РС сада око 196 милиона КМ, саопштено је из ПДП. – Партијско запошљавање неколико хиљада људи из ДНС-а и СНСД-а, менаџмент са сумњивим дипломама […]

четвртак, 1 новембра, 2012 / 14:06

Најновији извјештај о пословању Жељезница РС показује да је ово предузеће направило нових 11 милиона КМ губитака само у последњем кварталу ( јуни-септембар 2012 ), те да је укупан дуг Жељезница РС сада око 196 милиона КМ, саопштено је из ПДП.

– Партијско запошљавање неколико хиљада људи из ДНС-а и СНСД-а, менаџмент са сумњивим дипломама и расипничко понашање руководства најважнији су разлози колапса Жељезница РС. Жељезнички саобраћај у Републици Српској је практично пред гашењем и највећу одговорност за то носи Демократски народни савез, јер је генерални директор ЖРС члан ове партије, док ресором саобраћаја у РС већ два мандата управља министар Неђељко Чубриловић, такође из ДНС-а – кажу у ПДП.

ПДП сматра да је недопустиво да се дугови у Жељезницама РС и даље гомилају и да се сваким даном прави нових 120 хиљада КМ губитка. У тешкој социјално-економској ситуацији у каквој се РС налази, сваку марку треба употријебити за нова запошљавања и поправљања положаја пензионера, бораца, радника и других, а не бесмислено расипати новац због неспособности актуелне власти, стоји на крају саопштења.

 0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *