Парламентарна скупштина тзв. БиХ: Ко су изборни готивци за ове изборе

Пошто се пуно гласова расипа на странке које не пређу цензус, онај који је носилац компензационе листе за било шта, па и плеонастичко собрање у Сарајстану, готово сигурно може очекивати мандат.

четвртак, 9 августа, 2018 / 05:36

Савез независних социјалдемократа /СНСД/ предао је компензационе листе Централној изборној комисији БиХ, а носилац за Народну скупштину Републике Српске је Радован Вишковић, речено је данас Срни у овој политичкој партији.

Носилац компензационе листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, у коалицији СНСД-Уједињена Српска је Ненад Стевандић.

У СДС-у речено је Срни да је ова политичка партија предала компензационе листе ЦИК-у БиХ, те да је носилац за Народну скупштину Републике Српске Недељко Гламочак, а за Представнички дом парламента БиХ Александра Пандуревић.

У Социјалистичкој партији кажу да је Максим Скоко носилац компензационе листе за Народну скупштину Републике Српске, а Јаков Галић за парламент БиХ.

Носилац компензационе листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске је Драган Галић, а за Представнички дом парламента БиХ Бранислав Бореновић.

У НДП-у је речео Срни да је Крсто Јандрић носилац компензационе листе за Народну скупштину Републике Српске, док за парламент БиХ немају листу.

Политичке партије данас су до 16.00 часова имале рок за подношење компензационих листи, које би ЦИК БиХ до 23. августа требало да овјери.Оставите одговор