20:15 Милан Тегелтија: Да ли могу физички боравити у Ефбиху?13:00 Државни тероризам: Предсједник Ирана оптужио Израел за убиство нукеарног научника у Техерану12:50 Преко тристо доживотних робијаша у Турској због неуспјешног покушаја пуча против Ердогана11:47 Премијера серије Кости у Српској од почетка 2021. на БН ТВ11:42 Отресање ногом: Одлазећа Влада ЦГ даје 80.000 еура против "Асимилације Црногораца у Србији"08:25 Ко каже да је Сјеверна Кореја изолована: Пјонгјанг закључан због короне08:21 Јупитер и Сатурн 21.12.2020. никад ближе још од времена Стефана Првовјенчаног23:45 Шаровић: Ако републичка власт посегне за измјенама закона о локалној самоуправи - осјетиће реакцију народа22:57 У Бањој Луци ни прага: Тенк са Кошара у меморијалном центру у Крушевцу20:08 Нацрт, не цртеж: Слободни умјетници улазе у закон као самостални + стручњаци у култури

НАТО посластице: Шпанија испалила ракету изнад Естоније, ова се љути

Естонија је апеловала на генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга да покрене истрагу случајног испаљивања ракете ваздух-ваздух у њеном ваздушном простору.

четвртак, 9 августа, 2018 / 06:19

У саопштењу Владе Естоније наводи се да је премијер Јури Ратас разговарао телефоном о овом инциденту са Столтенбергом.

„Рекао сам генералном секретару НАТО-а да је ово озбиљан инцидент и да смо, што је разумљиво, забринути због тога. Хвала богу нико није повријеђен у овом инциденту“, рекао је Ратас у саопштењу.

„Затражио сам од Столтенберга да веома озбиљно схвати јучерашњи инцидент и да хитно утврди околности“, рекао је Ратас.

Естонија, балтичка држава на граници Русије и Летоније, чланица је НАТО-а.

Шпанско Министарство одбране саопштило је раније да је покренуло истрагу након што је један од шпанских борбених авиона случајно испалио ракету изнад Естоније током обуке.

Инцидент се догодио јуче послијеподне на југозападу Естоније, гдје је одобрена ова врста вјежбе.

Министарство је саопштило да ракета ваздух-ваздух није причинила штету, а дизајнирана је да се самоуништи.Коментариши