Папска столица Славка Вучуревића

Средином 9-ог вијека, незнањем, грешком или сплетом чудних околности, на конклави у Ватикану за папу изабрано женска особа, у историји позната као папа Јована. Пише Небојша Вукановић Тајна је откривена када је папа Јована почела да се порађа током процесије у Риму, а од тада вјерници током ходочашћа у Ватикан избјегавају да пролазе Улицом срама. […]

петак, април 19, 2013 / 17:32

Средином 9-ог вијека, незнањем, грешком или сплетом чудних околности, на конклави у Ватикану за папу изабрано женска особа, у историји позната као папа Јована.

Пише Небојша Вукановић

Тајна је откривена када је папа Јована почела да се порађа током процесије у Риму, а од тада вјерници током ходочашћа у Ватикан избјегавају да пролазе Улицом срама. Како би избјегли скандале и спријечили да прерушено женско поново буде изабрано за врховног поглавара католичке цркве, од смрти папа Јоване 858. године па све до краја 16-ог вијека кардинали су одлучили да сваки нови папа прије устоличења мора да сједне на посебну столицу од црвеног мермера која је имала пробушену рупу како би кардинали провјерили пол, а ако би све било у реду повикали би "имамо мушко за папу…" а из Сикстинске капеле на Тргу Светог Петра појавио би се бијели дим.

Стајлингом и реториком јако подсјећајући на Милорада Додика, требињски градоначелник Славко Вучуревић недавно је усталасао домаћу јавност изјавом и израженим отвореним сумњама да је и наш предсједник прерушен, да нема све потребне органе на броју, и да би умјесто панталона требао носити сукње, пардон котуле.

Грађани су узнемирени и страхују да није на помолу нова велика подвала и превара власти. Енигма је велика, и тешко ће се ријешити без домаће папске столице. Због тога предлажем да Славко формира неутралну и објективну комисију, предсједника стави на искушења и сједне га у папску столицу, и тако ријеши један од најважнијих и највећих државних проблема.

Ако све буде како треба и како очекујемо, и ако се Славкове сумње покажу неутемељеним, грађани ће моћи да одахну јер им је скинута велика брига и терет са врата. У том случају предлажем да се ванбрачна веза између СДС-а и СНСД-а озваничи и крунише браком, а да Славко, Младен и остали другари из ПДП-а буду свједоци и кумови на вјенчању. Љубав, нарочито у политици, често зна да удари тамо гдје не треба.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор