Излет за спас ријеке Сане

Поводом Дана планете Земље, године Коалиција за заштиту Сане, већ трећу годину организује излет на изворе Сане. Циљ овог излета, на којем се очекује више стотина учесника, је повећати свјесност људи о угрожености животне средине и подстицање активније укључености што шире јавности у њену заштиту и очување. Поред тога, дајемо прилику већем броју људи да […]

петак, април 19, 2013 / 17:10

Поводом Дана планете Земље, године Коалиција за заштиту Сане, већ трећу годину организује излет на изворе Сане.

Циљ овог излета, на којем се очекује више стотина учесника, је повећати свјесност људи о угрожености животне средине и подстицање активније укључености што шире јавности у њену заштиту и очување. Поред тога, дајемо прилику већем броју људи да посјете једно од најљепших и за сада нетакнутих дијелова наше земље, кажу у Коалицији за заштиту Сане.

Ријека Сана представља извор живота и опстанка великом броју становника наше земље који живе на њеним обалама. Покушај да се на изворима Сане изгради хидроцентрала оспорен је од стране грађана, општине Рибник и Коалиције, стоји у саопштењу.

Коалиција за заштиту Сане пружа подршку локалном становништву које је изразило противљење плану уништења изузетних природних вриједности какви су извори Сане.

За ограничен број заинтересованих грађана, сутра је из Бањалуке обезбјеђен превоз аутобусом са старе аутобуске станице. Окупљање је у 8.00 часова. Поред Бањалуке, учесници долазе и из Мркоњић Града, Приједора и других мјеста.Оставите одговор