Пандуревић: Бошњачке странке циљају радикалну реформу устава

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да је циљ оних који блокирају формирање институција БиХ, прије свега, бошњачких странака да покажу како "оваква БиХ не може да функционише", па јој је потребна радикална реформа Устава. "Институције БиХ су блокиране, јер у Сарајеву не могу да прихвате оно што им кажу из […]

четвртак, 19 маја, 2011 / 12:27

Посланик СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић сматра да је циљ оних који блокирају формирање институција БиХ, прије свега, бошњачких странака да покажу како "оваква БиХ не може да функционише", па јој је потребна радикална реформа Устава.

"Институције БиХ су блокиране, јер у Сарајеву не могу да прихвате оно што им кажу из међународне заједнице – да промјене Устава БиХ нема без договора три народа и два ентитета", оцијенила је Пандуревићева.

Она је за "Вечерње новости" рекла да се блокада врши да би се показало како су оваквој БиХ потребне коријените промјене Устава БиХ, како ОХР мора да остане док не дође до таквих промјена.

Према ријечима Пандуревићеве, у Сарајеву свако питање које дође на дневни ред користе за нови покушај манипулисања и централизације БиХ иако је ЕУ и ту јасна – један глас у Бриселу значи координацију ентитета, а не централизацију.Оставите одговор