07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Памјатник Чуркину у Сарајеву Источном

Меморијална плоча бившем руском амбасадору у УН Виталију Чуркину, који је преминуо у фебруару ове године, отворена је данас у Источном Сарајеву.

понедељак, 6 новембра, 2017 / 12:10

На меморијалној плочи израђеној од црног камена уз име, године живота и смрти и портрет Виталија Чуркина стоји и натпис на руском: „Хвала за руско ’не‘“.

Споменик је постављен уз подршку Амбасаде Руске Федерације у БиХ и Општине Источно Ново Сарајево, а на иницијативу удружења грађана „Источна алтернатива“ Републике Српске.

Као знак признања за допринос који је руски дипломата дао одбрани интереса српског народа. То се очигледно односи на гласање против британске резолуције о „геноциду у Сребреници“ у Савјету безбједности УН, која је поништена руским гласом против. Међутим, у Чуркиновом гласању нема личног чина, он је само спроводио званичну руску политику. Као што је спроводио руску политику за вријеме Јељцина, када он и министар спољних послова Козирјев за вријеме 90-их нису остали у лијепом сјећању Србима.

Али шта очекивати од иницијативе иза које стоји Источна алтернатива, „владине неорганизације“ која служи тек да би у одређеним тренуцима са више адреса стигла подршка СНСД (случај дизања тензија пред контра/митинг). За шта истакнути чланови „алтернативе“ добију посао у јавним предузећима, без обавезе да на њега долазе.

Тужно је да се таква удружења намећу као партнери страним амбасадама, а да се сарадња са њима обавља на овако простом нивоу, чисто да би „владина неорганизација“ поправила свој „портфолио“.1 КОМЕНТАР

Коментариши