Додик се обратио НСРС, личне увреде маскирају тему сједнице

Посебна сједница Народне скупштине РС на којој ће се одлучивати о отказивању референдума о Суду и Тужилаштву БиХ почела је са тридесетак минута закашњења.

понедељак, 6 новембра, 2017 / 12:38

Шеф посланичког клуба СДС Вукота Говедарица тражио је присуство предсједника РС Милорада Додика да одговори због чега повлачи овај потез, када је раније обећао да ће одржати референдум.

Изјашњавањем у скупштини није прихваћен приједлог да се позове предсједник РС Милорад Додик, након чега је шеф посланичког клуба СНСД Радован Вишковић најавио могућност присуства Додика на сједници послије усвајања дневног реда.

Додик се ипак појавио и обратио Народној скупштини. У неколико наврата је подвукао да је за референдум, посебно о питању Суда и Тужилаштва БиХ, потребан консензус.

– Консензус је потребан јер је опозиција у РС власт на нивоу БиХ, и да би на бх. нивоу дјеловали по закључцима НСРС, мора постојати консензус. И даље мислим да је референдум о Суду и Тужилаштву БиХ важан, али сам свјестан констелације, зато референдум нисмо ни објављивали. Ова одлука ће се повући на одређено вријеме и оног тренутка, када се опозиција и власт окупе око те племените идеје, идемо према процедурама које су предвиђене. Храброст се доказује да не одустајемо. Покушаћемо и трећи пут – казао је Додик.

У вријеме обраћања, предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић изрекао је двије опомене посланику из клуба ПДП Адаму Шукалу, на што је Додик рекао још једна и бићете избачени. . .

Након тога је Додик почео да напада опозицију, па га је Чубриловић опоменуо. Додик је питао опозицију што су дошли када нису биле на претходне двије сједнице, „Јели вас послала Кормакова“, рекао је Додик опозицији и вратио се причи о референдуму, након чега је опомену добио и посланик СДС Миладин Станић.

Одговорио је посланику Адаму Шукалу који је, уочи усвајања дневног реда, рекао да се „сакрио као миш“.

– Неки су ме поредили са неком ситном звјерком. То би било примјереније оном који је то изрекао, првенствено на основу физичких карактеристика. Добили сте 200 гласова и сједите овдје, а ја сам добио 300.000 гласова – казао је Додик и рекао му и како је отишао из ДНС-а у ПДП „када није добио паре које је тражио“.

Шукало му је одговорио да ће га тужити због тога, и упитао га шта је са истрагом о убиству Милана Вукелића, који је ликвидиран прије десет година.

– Драго ми је што сте ме то питали. Немам везе с тим, моје понашање није произвело насиље ни према једном човјеку – казао је Додик.

Додик се обратио и Вукоти Говедарици (СДС) и поручио му да у њему „не изазива никакав осјећај него смијех“.

Затим је изнио низ оптужби и на рачун СДС-овог Миладина Станића, говорећи како му је тражио око милион КМ за одређени посао са сијеном и наводни прелазак у СНСД.

– Дај ти мени то, ја ћу се престати бавити политиком – рекао је Додик.4 КОМЕНТАРА

  1. Невјероватно је да уз осам година мандата, толике контакте са људима са разних меридиана, човјек остане таква сељачина и примитивац ??? Ако је и од Додика, много је ?!?

  2. шта каже – „био КОМАНДАНТ чете“..хаха…крпио рупе, уложио „својих“ 25 хиљада ДМ…,

Оставите одговор