Палма: Дачић је добио понуду од Напредњака

Предсједник Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је данас да је лидер социјалиста Ивица Дачић добио понуду од СНС да буде премијер, али да коалиција око социјалиста није одлучила да ли ће ту понуду прихватити. „Коалиција СПС-ПУПС-ЈС добила је понуду од СНС да мандатар нове владе буде Ивица Дачић”, рекао је Марковић на конференцији за новинаре […]

уторак, 26 јуна, 2012 / 16:37

Предсједник Јединствене Србије Драган Марковић изјавио је данас да је лидер социјалиста Ивица Дачић добио понуду од СНС да буде премијер, али да коалиција око социјалиста није одлучила да ли ће ту понуду прихватити.

„Коалиција СПС-ПУПС-ЈС добила је понуду од СНС да мандатар нове владе буде Ивица Дачић”, рекао је Марковић на конференцији за новинаре послије сусрета са амбасадорком САД Мери Ворлик.

Ми из коалицијее СПС-ПУПС-ЈС смо синоћ имали састанак, али се нисмо о томе изјаснили јер смо већ разговарли са ДС”, додао је лидер ЈС.

Марковић је навео да ће он са Дачићем и Кркобабићем донијети одлуку о тој понуди и оценио да ће влада бити формирана у наредних 15 до 20 дана.

За понуду чули и у ДС

Руководство Демократске странке (ДС) требало би данас поподне да донесе одлуку око преговора о формирању владе, с обзиром на то да је досадашњи партнер ДС-а, Социјалистичка партија Србије, добио понуду Српске напредне странке за формирање већине, сазнаје агенција Бета.

Према Бетиним изворима из ДС, могуће је да ће руководство те странке саопштити да ДС не може да формира већину у парламенту или ће одредити рок СПС-у да се изјасни с ким ће да прави владу, с обзиром на то да му је СНС понудио премијерски мандат.

Данас поподне одржава се сједница Извршног одбора ДС, након које ће заседати и Председништво те странке.0 КОМЕНТАРА