Пад авиона Ер Франса – биће простора за теорије завјере

ФЕРНАНДО ДЕ НОРОЊА – Екипе за потрагу које надлијећу Атлантски океан пронашле су остатке срушеног француског авиона разбацане на површини од око 90 километара, што их је учврстило у увјерењу да се авион распао у ваздуху. Бразилски министар одбране Нелсон Жобим је, међутим, рекао да присуство велике мрље од керозина на површини океана искључује експлозију […]

четвртак, јун 4, 2009 / 11:45

ФЕРНАНДО ДЕ НОРОЊА – Екипе за потрагу које надлијећу Атлантски океан пронашле су остатке срушеног француског авиона разбацане на површини од око 90 километара, што их је учврстило у увјерењу да се авион распао у ваздуху.

Бразилски министар одбране Нелсон Жобим је, међутим, рекао да присуство велике мрље од керозина на површини океана искључује експлозију и доводи у сумњу спекулације о бомбашком нападу, пренијела је агенција Ројтерс.

„Присуство остатака керозина могао би да искључи могућност пожара или експлозије", рекао је министар на конференцији за новинаре и додао да уколико постоје остаци керозина значи да авион није горио.

Стручњаци наводе да су екстремне турбуленције или декомпресија (губитак притиска) могле да изазову распад „Ербасовог А330" авиона са 223 путника и чланова посаде прије три дана током његовог пута од Рија де Жанеира до Париза.

Француски званичници су саопштили да се можда неће никада открити зашто се авион срушио, пошто су подаци и записи о лету (црна кутија) вјероватно изгубљени на дну океана.

Бразилски министар Жобим је рекао да дуж обале државе Пернамбуко има ајкула, као и да је познато да је некада потребно тијелима неколико дана да испливају на површину.

Пилоти који претражују област навели су да није било знакова о преживјелима, а званичници да ће проналажење тијела можда бити екстремно тешко.

Бразилски бродови су у близини мјеста пада авиона, на око 1.100 километара северноисточно од бразилске обале, да би вршили потрагу за остацима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *