Пачија школа: ДПРС путује у Осијек

Дјечије позориште Републике Српске и Српско народно позориште из Новог Сада учествују на позоришном маратону у Осијеку, који се одржава од 6. до 8. марта ове године.

четвртак, 6 фебруара, 2020 / 12:09

Организатор "Казалишног маратона у Осијеку" су Град Осијек и Дјечије казалиште "Бранко Михаљевић".

Дјечије позориште Републике Српске представиће се 7. марта "Школом за пачиће", по тексту и у режији Предрага Бјелошевића, а глумачки анасамбл чине Ана Анђелић, Свјетлана Андрић, Ђорђе Јанковић и Зорана Шуман.

Српско народно позориште из Новог Сада, такође, 7. марта на сцени Хрватског народног казалишта Осијек игра представу "Ај, Кармела" , Хозеа Санђиса Синистера, у режији Душана Петровића.

У три дана маратона биће изведено 16 представа, на различитим сценама у Осијеку, а учесници су и Казалиште лутака Задар, Хрватско народно казалиште Осијек, Луденс татар , Копривница, Умјетничка организација Група, Казалиште Морузгва, и Аплауз театар из Загреба.

Репертоарске представе осијечког позоришта за дјецу – "Плива патка преко Драве" и "Ружно паче" које су и на репертоару маратона, уз бањалучку "Школу за пачиће" дио су тематског луткарског програма маратона.